Array
(
    [type] => 8
    [message] => Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE
    [file] => /mnt/belmodo-web/websites/belmodo.be/www/cms.translate.php
    [line] => 5
)
Graanvrij-avondmaal - Artikel - Belmodo

Graanvrij Avondmaal

F
News

5
08.04.2015
Geschreven door SUPERVET - Eline Gijselings

Het populairste graanvrije gerecht op de blog is met stip op 1 de graanvrije pizza. Inderdaad, pizza zonder granen! Eindelijk een pizza die je zonder schuldgevoel kan eten.

Dit gerecht is ook ideaal om een sceptisch lief of kritisch familielid te overtuigen dat graanvrij en gezond eten niet per definitie “konijnenvoer” hoeft te zijn. 

5
Foto © Eline Gijselings

Benodigdheden voor 2 personen:

Bodem

  • 180 gram geraspte mozzarella
  • 2 eetlepels roomkaas (philadelphia)
  • 80 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • knoflookpoeder (optioneel)

Topping

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 ml tomatensaus (passata)
  • zout
  • peper
  • oregano
  • 1 bol (buffel)mozzarella (goed droogdeppen, anders geraspte gebruiken)
  • 6 plakjes chorizo

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 220° C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe de kaas in een glazen schaal en verspreid de roomkaas erover. Zet de schaal een minuut in de microgolfoven, even doorroeren en nog eens 30 seconden in de microgolfoven.

2. Ondertussen klop je in een schaaltje het ei los. In een ander schaaltje zet je vast het amandelmeel klaar, met daarin ook het zout, peper en knoflookpoeder. Als de kaas gesmolten is gooi je alles bij elkaar en kneed je. Wel een beetje opschieten, anders wordt de kaas te draderig. Is dat al het geval vóórdat je de rest er bij kiepert, dan zet je de kaas nog even een tiental seconden in de microgolfoven. Je zult zien dat je precies een deeg aan het kneden bent. Als alles goed verdeeld is, kun je stoppen met kneden, er zitten namelijk geen gluten in dus meer gaat er niet gebeuren.

5
Foto © Eline Gijselings

3. Pak je bakplaat met bakpapier erbij en leg het ‘deeg’ in het midden. Nu kun je het met de hand uitspreiden, tot het lijkt op een pizza. Niet te dik, en een beetje gelijkmatig.

4. Prik met een vork gaatjes in je pizzabodem, anders lijkt je pizza meer op een soufflé (ook lekker, maar verdraaid lastig te beleggen).

5. Nu kan de bodem 12 tot 14 minuten in de oven. Eventuele luchtbellen die ontstaan kun je gewoon doorprikken.

6. Pizzasaus maken is zo makkelijk (en lekker) dat je echt niet naar een pot moet grijpen. Gewoon olijfolie in de pan, paar teentjes knoflook en een klein blikje tomatenpuree. Even een beetje aanbakken, een scheut tomatensaus erbij (passata / gezeefde tomaten, als het maar 100% tomaat is) en kruiden naar smaak.

5
Foto © Eline Gijselings

7. De mogelijkheden voor het beleggen van de pizza zijn eindeloos. Wil je er rauwe ham, rucola en kerstomaatjes op? Prima, dan is je pizza klaar! Wil je er bijvoorbeeld gehakt of kip op, houd er dan rekening mee dat dit apart gebakken moet zijn, aangezien de pizza enkel nog een 5 minuten in de oven moet om de kaas te laten smelten of ander beleg op te warmen.

5
Foto © Eline Gijselings

Enjoy! 




Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest
Wedstrijden
Agenda



Win een assortiment Côte d'Or pralines

Deelnemen


Win een Dyson Supersonic haardroger

Deelnemen


Win een duoticket voor de Buddha to Buddha x Belmodo Shopping Night

Deelnemen


Win een Reverse-ketting van Swarovski t.w.v. €199

Deelnemen


Win een lingeriesetje van Passionata

Deelnemen

17.12.2016 - 19.12.2016

O'Rèn Stock & Sample sales

17.12.2016 - 18.12.2016

13e editie van Jong Bloed

Ontdek meer

Guest editor

Elodie Ouédraogo & Olivia Borlée

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Wedstrijden


Win een assortiment Côte d'Or pralines

Deelnemen


Win een Dyson Supersonic haardroger

Deelnemen


Win een duoticket voor de Buddha to Buddha x Belmodo Shopping Night

Deelnemen


Win een Reverse-ketting van Swarovski t.w.v. €199

Deelnemen


Win een lingeriesetje van Passionata

Deelnemen
Agenda

17.12.2016 - 19.12.2016

O'Rèn Stock & Sample sales

17.12.2016 - 18.12.2016

13e editie van Jong Bloed

Ontdek meer
Sponsored
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo