Goed begonnen is half gewonnen

B
News / News

4
16.01.2016
Geschreven door Sandra Bekkari

Eat diamonds for breakfast and shine all day!

Je ochtendrituelen zijn héél belangrijk en bepalend voor de rest van de dag. Het ontbijt hoort daar ook bij!

Het ontbijt is het moment waarop je je lichaam voltankt met goede energie om de dag te beginnen. Als je van ontbijten een dagelijkse gewoonte maakt, zal je merken dat je ook tijdens de dag gezondere keuzes zal maken.

Ik start mijn dag altijd met een stuk fruit en een mix van havervlokken, zaden, pitten en granola. Dit doe ik ondertussen al zo'n 10 jaar en het is een gewoonte geworden. Je kan er oneindig mee variëren en het geeft zo'n langdurige energie waardoor je minder extraatjes eet tijdens de dag.

Granola kan je tijdens het weekend maken, zo heb je tijdens de week snel een lekker en gezond ontbijt klaar om de dag mee te starten. De granola kan je een drietal weken bewaren. Tijdens het weekend bak ik vaak ook havermoutbrood of -pannenkoekjes of maak ik een havermoutcrumble, overheerlijk en boordevol energie!

Goed begonnen is half gewonnen
4
Foto © Sandra Bekkari
Goed begonnen is half gewonnen
4
Foto © Sandra Bekkari

Recept granola

Benodigdheden:

  • 300g havervlokken
  • 100g gemengde noten
  • 4 eetlepels lijnzaad of chiazaad (natuurvoedingswinkel)
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • 70g gedroogd fruit: zoals gedroogde cranberries, rozijnen, gedroogde blauwe bessen, …
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepels kaneel
  • 3 eetlepels kokosolie (natuurvoedingswinkel)

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de noten in grove stukken.
  • Smelt het kokosvet op een laag vuur.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Giet de havervlokken op de bakplaat, meng met de noten en pitten, de kaneel en giet er de honing en het kokosvet over.
  • Bak het mengsel een 20-tal minuten in de oven. Roer geregeld om.
  • Laat even afkoelen en meng met de gedroogde vruchten.

De granola is makkelijk te combineren met Griekse yoghurt en frambozen. Het fruit kan je ook diepgevroren kopen en ontdooi je de dag voordien.

Goed begonnen is half gewonnen
4
Foto © Sandra Bekkari



Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


Faux Fur Pompoms - Fringes



Shop now
Wedstrijden
Agenda



Win een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer

Guest editor

Annabel Pesant

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen
Agenda

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo