Verrassende dessert suggesties

F
News / Make-up

3

Heb je zin in een lekker dessert maar geef je de voorkeur aan eentje waar toch wat minder suikers en verzadigde vetten in zitten? Varieer met een nagerecht op basis van plantaardige producten!

Belmodo staat tijdens de maand september helemaal in het teken van onze Belmodo Fit Summit, het get-fit evenement voor foodies, sportievelingen en health freaks in Gent. Bereid je lichaam nu al voor op dit sporty event en vervang je gewoonlijke dessert eens door een plantaardig alternatief. Belmodo en Alpro zetten je alvast op weg!

Het Alpro Go On gamma is gloednieuw en ideaal voor zij die graag gezond leven maar toch nog willen genieten van een tussendoortje of dessertje. De Go On-producten zijn een plantaardig alternatief voor plattekaas en bevatten hoogwaardige sojaproteïnen, calcium, vitamine B12 en vitamine D. 

Dit zijn Belmodo's favoriete dessert suggesties op basis van Alpro Go On Natuur:

Alpro Go On Natuur, ideaal als ingrediënt voor een gezond dessert
3
Foto © Alpro

Voor de keukenprinses: zachte bosbessentaart

Wat heb je nodig?
Recept voor 10 personen

  • 180 g koekjes
  • 50 g gesmolten Alpro Bakken & Braden
  • 750 g Alpro Go On Natuur
  • 80 g rietsuiker
  • 100 ml plantaardige olie (zonnebloemolie of koolzaadolie)
  • 4 eieren
  • 250 g bosbessen
  • 2 mandarijnen
  • 1 vanillestokje
  • 1 limoen
Alpro Go On Natuur, ideaal als ingrediënt voor een gezond dessert
3
Foto © Alpro
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de binnenkant van de bakvorm in. Plet de koekjes, meng de koekkruimels met de gesmolten Alpro Bakken & Braden en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Zet in de koelkast.
  • Klop de Alpro Go On Natuur samen met de rietsuiker, de olie en de eierdooiers tot een smeuïge massa. Voeg de vanillezaadjes, de limoenschil en twee eetlepels limoensap toe. Meng alles door elkaar. Breng indien nodig op smaak met extra limoenschil/-sap en vanille. 
  • Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig door het mengsel met Alpro Go On Natuur. Zorg dat het mengsel mooi luchtig blijft. Leg de mandarijnen en wat bosbessen op de taartbodem. Schep er vervolgens de vulling met Alpro Go On Natuur over en zet de taart 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin kleurt.
  • Laat de taart afkoelen en versier met bosbessen.

Voor de lazy chick: Alpro Go On watermeloen taart

Liever lui dan moe? Kies dan voor een snel maar lekker dessert. 

Wat heb je nodig?

  • Een schijf watermeloen
  • 8 el Alpro Go On Natuur 
  • Toppings naar keuze (blauwe bessen, framboos, kiwi, granaatappelpitjes ...)

Hoe?

  • Snijd de schijf watermeloen in taartpuntjes. 
  • Besmeer de taartpuntjes met Alpro Go On Natuur.
  • Besprenkel met je favoriete toppings.

Deel gerust jouw creaties @belmodoredactie en met de hashtags #BelmodoFitSummit #Alpro en #GoOn. Smakelijk!

De Alpro Go On-producten zijn rijk aan eiwitten. Eiwitten zijn noodzakelijk voor het behoud van de spieren. Een gevarieerd, evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl zijn aanbevolen voor een goede gezondheid.




Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


DIY Beauty + Clinique Beauty Surprise



Shop now
Wedstrijden
Agenda



Win een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen


Win een Yoga™ Book van Lenovo

Deelnemen

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer

Guest editor

Maaike Van den Abbeele

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen


Win een Yoga™ Book van Lenovo

Deelnemen
Agenda

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo