0

Gevulde courgettes met feta

B
News / News

2
23.01.2016
Geschreven door Sandra Bekkari

Als afsluiter trakteer ik graag met een eenvoudig en heerlijk recept uit mijn nieuwste boek ‘Nooit meer diëten 2’.

Graag wil ik met jullie delen hoe je op een makkelijke manier gevulde courgettes met zongedroogde tomaatje en feta maakt. Dit recept is voor 2 personen en het neemt ongeveer 30 minuten in.

Ingrediënten

  • 2 ronde courgettes
  • 1 klein sjalotje, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper
  • 2 eetlepel pijnboompitten
  • 8 half-zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 100 g feta, in stukjes
  • Verse oregano of basilicum
  • 1 eetlepel amandelschilfers
thumb
2
Foto © Belmodo

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de hoedjes van de courgettes en hol ze helemaal uit met een lepeltje.
  • Doe wat olijfolie op de bovenste randen en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd het vruchtvlees van de courgette en de hoedjes in kleine stukjes.
  • Stoof de sjalot en knoflook aan in olijfolie. Voeg de stukjes courgette toe en bak een 5-tal minuten op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper.
  • Rooster de pijnboompitten in een antiaanbakpan zonder vetstof.
  • Schep de courgettemengeling uit de pan en doe in een kom.

Verder met de tomaat, feta en pijnboompitten:

  • Voeg de stukjes gedroogde tomaat, feta en de pijnboompitten toe en meng voorzichtig.
  • Schep alles in de courgettes en werk af met de verse oregano of basilicum.
  • Werk af met wat amandelschilfers. Bak nog 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip

Als je geen ronde courgettes kan vinden, gebruik dan gewone courgettes die je middendoor snijdt en uitlepelt.

Veel plezier!




Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten