0

Gespot: parfumolie

B
Fragrances

12

Ben je ook het spritz-and-gotype en hul je jezelf doorgaans in een wolk van parfum? Weet dat het ook anders kan: parfumolie is intiemer maar intenser.

Waar olie voorheen vooral een plaatsje had in onze keukenkast, heeft het de laatste jaren toch ook een plekje in onze badkamer weten te veroveren. Lichaamsolie, haarolie, gezichtsolie, reinigingsolie … Tegenwoordig vind je ze standaard op het beautyschap van zowat elke beautyliefhebber. En ook parfumolie wint terrein.

Joliette voorspelde het al als 1 van de parfumtrends voor 2016, en ook Café Cosmétique had de trend al gespot: het traditionele spuitflesje is soooo 2015, parfumolie is in 2016 the way to go.

Gespot: parfumolie
12
Foto © Colette
Gespot: parfumolie
12
Foto © H&M
Gespot: Parfumolie
12
Foto © Lorenzo Villoresi
Gespot: parfumolie
12
Foto © Mermaid Perfume

De meeste parfums die we vandaag gebruiken zijn een mengeling van verschillende geurstoffen aangelengd met alcohol, en je verstuift ze. Maar door parfum te verstuiven, gaat er heel wat parfum gewoon verloren in de lucht, en bovendien kan alcohol de huid doen uitdrogen, waardoor de geur minder lang op je huid houdt.

Parfumolie hecht zich beter aan je huid, blijft dus langer en heeft niet zelden een hogere concentratie aan geurstoffen dan een normale eau de toilette. Nadeel is dan weer dat ze doorgaans ook duurder zijn. Maar parfumolie kan wel heel doelgericht aanbrengen, precies op de plekjes waar jij dat wil. De meeste werken immers met een rollerbalsysteem of pipet.

Je polsen zijn altijd een goede optie maar ook je knieholtes, ellebogen, buik en nek zijn een goede optie. Wrijving, warmte en het kloppen van slagaders zorgen er immers voor dat een parfum opleeft en zich mooi verspreidt.

Gespot: parfumolie
12
Foto © Cosmopolitan

De geur is bij parfumolie intenser, maar ook veel intiemer: je hoeft niet bang te zijn dat je omringd wordt door een wolk van parfum. En omdat je telkens maar een klein druppeltje aanbrengt, dat bovendien lang houdt, is parfumolie ook iets zuiniger in gebruik. En dan is er nog de romantiek & sensualiteit van het gebaar natuurlijk … Soms zijn het de kleine dingen die het verschil maken.

Gespot: parfumolie
12
Foto © Aesop
Gespot: parfumolie
12
Foto © Diptyque
Gespot: parfumolie
12
Foto © Le Labo
Gespot: parfumolie
12
Foto © Malin + Goetz
Gespot: parfumolie
12
Foto © Ici Paris XL
Gespot: parfumolie
12
Foto © The Body Shop

Voor wie graag royaal spuit op sjaals, truien en lingerie is het wel opletten geblazen: parfumolie kan vlekken achterlaten, zeker op lichte kleuren. Best eerst even testen op een klein, onopvallend stukje stof is de boodschap.

29.02.2016
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten