0

For the love of Antwerp

F
News

8
04.11.2014
Geschreven door Boy Kortekaas

Ik ben een rasechte Antwerpenaar. Hoewel ik het fantastisch vind om te touren en de wereld te ontdekken, voelt Antwerpen altijd als thuiskomen.

Ik ben een rasechte Antwerpenaar. Hoewel ik het fantastisch vind om te touren en de wereld te ontdekken, voelt Antwerpen altijd als thuiskomenWhat better way to show my appreciation than to share it with you guys.

Food

Breakfast

Na een lange nacht gaat er niets boven een goed ontbijt. Bij Den Boterham heb je keuze uit wel meer dan 10 verschillende soorten. Probeer er zeker eens het broodje kip met bbq-saus. 

For the love of Antwerp
8
Foto © Boy Kortekaas

Maar ook bij Lints kan ik niet voorbijgaan zonder iets te kopen. Ze hebben wel 30 verschillende taartjes, maar mijn aanrader is zonder twijfel een klassiek rijsttaartje.

For the love of Antwerp
8
Foto © Boy Kortekaas

Lunch

Het is geen geheim dat mijn favourite spot of all times Camino is. Hun Asian streetfood en de signature pork belly zou ik letterlijk dagelijk kunnen eten (which I often do). Er zou zelfs een geheim broodje zijn dat niet op de kaart staat: een broodje Boy. Maar hier kan ik helaas geen informatie meer over meedelen ;-)

For the love of Antwerp
8
Foto © Barnini

Voor de beste bagels in town moet je bij Barnini zijn. De kitschy retro setting met uitzicht op het Theaterplein en de Stadsschouwburg is ideaal om een namiddag door te brengen.

Dinner

Na het draaien heb ik altijd megaveel honger, dan ga ik lekker voor echt lekker eten dan ga ik naar Finjan: de beste pita van ’t stad.

For the love of Antwerp
8
Foto © Orso

Sinds kort is er ook een gloednieuwe Italiaanse pizzeria geopend bij mij in de buurt. Bij Orso kan je terecht voor heerlijke pizza in een klein maar gezellig interieur. Mijn persoonlijke favoriet is de Pizza Orso met extra tomatensaus. Enjoy!

Shop

For the love of Antwerp
8
Foto © Maité Thijssen

Ook een sneakerfreak? Dan moet je zeker langs Avenue Sneakerstore gaan.

For the love of Antwerp
8
Foto © The Public Image

Als ik op zoek ben naar iets vet om te dragen tijdens het draaien, dan ga ik ook wel is langs The Public ImageBoss Lady Nele heeft altijd vette truien met de zotste prints in haar shop hangen.

See

For the love of Antwerp
8
Foto © Boy Kortekaas

Momu - het Antwerpse modemuseum waar ook de Modeacademie van Antwerpen gevestigd is - blijft voor mij 1 van de mooiste musea in Antwerpen. Momenteel loopt er de tentoonstelling MOMU NU, waarvoor ik bovendien de foto’s heb gemaakt.

Mijn favoriete plek in Antwerpen is het dak van het MAS. Je hebt er een 360° uitzicht op Antwerpen en het is ook nog eens helemaal gratis
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten