0

Food of the week

F
News

23
09.02.2014
Geschreven door Kate Stockman

Op mijn blog "The Squid Stories" schrijf ik over ‘contemporary culture’. Alles wat me boeit, opvalt en fascineert in de hedendaagse cultuur: fashion design, art & trends.

Food is natuurlijk ook een wezenlijk én superbelangrijk onderdeel van deze ‘contemporary culture’, dus naast een hoop fijne adressen, ook vele verhalen over bezochte restaurants en bars, geproefde cocktails en heerlijke, simpele of juist heel gesofisticeerde gerechten.

Dit alles post ik af en toe onder de rubriek 'food of the week’, als een soort food dagboek. Alles door elkaar: de lekker gezonde ochtenden, de werklunches en de diners in en met fancy gezelschap.

De blog is in volle evolutie. Ooit gestart als een soort tussendoor dagboek/story hub, maar snel geëvolueerd naar een wekelijks verslag over de dingen die me opvallen, die ik zie gebeuren en waar ik later mee aan de slag ga. Ik denk volgende weken na over de vorm. Nu komt elk post gewoon onder elkaar, maar als je voorgaande artikels wil lezen, is het een heel scroll gedoe. Meer een soort thumbnail met 1 beeld en start tekst, waarop je kan verder klikken, daar moet het naar toe. Dus, blijven volgen en je zal de change zien komen!

Dit is my ‘food of last week’ en meteen ook de laatste post voor BelmodoYes, guys... het moest er van komen. Het was leuk, het was druk tussen de jobs door, maar we zullen elkaar ongetwijfeld nog zien of horen, op de vele feestjes, events, of via andere fijne fashion dingen die er op stapel staan.

Zo waren er voor ‘the food of the week’ weer een paar memorabele, bijzonder leuke momenten, die aan de hand van deze foto’s alvast wat extra adresjes en ‘places to be’ opleveren.

We beginnen de ‘food of the week’ met een super eenvoudig maar bijzonder lekker eitje. Gewoon maar zo lekker ‘s morgens om de dag mee te beginnen.

BELMODO-KATE-STOCKMAN-1
23
Foto © Kate Stockman

Een volgende foto is van mijn absolute favoriete gerechtje bij Café René in Gent. Wilde zalm met gebakken groene asperges, krielpatatjes en heel veel ruccola. Simpel en goed, vooral als je een plaatsje vindt op het drukke terras.

BELMODO-KATE-STOCKMAN-2
23
Foto © Kate Stockman
BELMODO-KATE-STOCKMAN-4
23
Foto © Belmodo

Later die week, een bezoek aan Palais de Tokyo in Parijs dat nooit compleet is zonder een lunch daar. Altijd creatief, hip & interessant volk, heerlijke Asian-fusion gerechten en de vibe van artistiek Parijs. Op het menu? (Weeral) zalm, met pastinaak puree en een chorizo sausje! Een must.

BELMODO-KATE-STOCKMAN-6
23
Foto © Kate Stockman

Volgende dag: de heerlijke Innocent smoothies in mijn frigo, maar steeds met de felgekleurde, handgebreide mutsjes die er bij verkocht worden voor een winter charity project! Mooi.

BELMODO-KATE-STOCKMAN-7
23
Foto © Kate Stockman

Daarna een kom (gekregen van mijn zus Bie) vol Griekse yogurt met braam- en blauwe bessen voor de anti-oxidanten en een goed humeur.

BELMODO-KATE-STOCKMAN-8
23
Foto © Kate Stockman

's Avonds naar Brussel voor een werkdiner met vriend Bernard in Flamingo. Ik, gespot aan het venster, bij een niet zo winterse Gin Tonic.

BELMODO-KATE-STOCKMAN-9
23
Foto © Belmodo
BELMODO-KATE-STOCKMAN-10
23
Foto © Kate Stockman

Daarna bij Bar Bic een hele lekkere vitello tonnato.

BELMODO-KATE-STOCKMAN-11
23
Foto © Kate Stockman

Daarna was ik in Londen voor een food trend seminarie. Uiteraard werd er duchtig gepraat én geen food trends zonder proeven natuurlijk. Zo waren er heel speciale zoete hapjes gebaseerd en geïnspireerd op de groeiende theetrend. Zilveren bolletjes met een groene theemouse, ‘jelly’ blokjes van cranberries met kruiden en dit in combi met door Harrods geselecteerde luxe theemengelingen.

BELMODO-KATE-STOCKMAN-12
23
Foto © Belmodo

Daarnaast was er een geweldige champagne tasting. Yes! I looove my job! Een jonge chef uit Bilbao had 3 bijzondere amuses gemaakt die in perfecte ‘food pairing’ waren met 3 speciale ‘cuvées’ Laurent Perrier. Super smaken, opgefrist met bittere, super droge champagnes. Interesting!

BELMODO-KATE-STOCKMAN-18
23
Foto © Belmodo
BELMODO-KATE-STOCKMAN-17
23
Foto © Belmodo
BELMODO-KATE-STOCKMAN-20
23
Foto © Kate Stockman
BELMODO-KATE-STOCKMAN-19
23
Foto © Kate Stockman

De volgende dag een seminarie in South Kensington over het boek ‘fetishism in Fashion’ met Li Edelkoort die ik eindelijk ontmoet heb voor een babbel. Daarna lunch time. Op zoek naar iets gezonds en lekker en daarvoor bij Muriel’s Kitchen beland. Super verse groentenschotels met bloemkool, noten, de alomtegenwoordige quinoa en verse kruiden. Heel gezellig en leuke mensen. 1-3 Pelham Street?London?SW7 2ND southken@murielskitchen.co.uk.

BELMODO-KATE-STOCKMAN-23
23
Foto © Kate Stockman
BELMODO-KATE-STOCKMAN-21
23
Foto © Belmodo
BELMODO-KATE-STOCKMAN-22
23
Foto © Belmodo
BELMODO-KATE-STOCKMAN-24
23
Foto © Kate Stockman

Niet gegeten, wel alvast gereserveerd voor een volgende bezoek: Tramshed, een superleuke kantine met enkel kip en koe op het menu. Met als absolute ‘piece de résistance’ het kalf in formol van super kunstenaar Damien Hirst. Rivington Street, London EC2A 3LX

BELMODO-KATE-STOCKMAN-13
23
Foto © Belmodo
BELMODO-KATE-STOCKMAN-15
23
Foto © Kate Stockman
BELMODO-KATE-STOCKMAN-14
23
Foto © Kate Stockman

Op het werk die week, wat flesjes VIttel met mutsje en een fris slaatje later bij Clouds in my Coffee. Heerlijke koffiebar met lunchmogelijkheden én een fijne deco webshop.

We eindigen met een eitje thuis vanochtend, nu met ruccola en spinazie. Goedemorgen!

BELMODO-KATE-STOCKMAN-16
23
Foto © Kate Stockman

Dat was het.

Ik geef met veel plezier mijn spot af aan de volgende guest editor! Het ga jullie goed!

Auf wiedersehen, Kate.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten