20

Food for the soul

F
News

12.02.2014
Geschreven door Louise De Brabandere

Als Instagramfan van het 1ste uur is het logisch dat ik via dit kanaal tal van foodies volg uit alle hoeken van de wereld.

Fantastisch toch hoe dit platform mensen met gelijklopende interesses met elkaar connect en hoe je als het ware iemands (professioneel) leven kan volgen. Het is mijn favoriete inspiratie-tool dezer dagen.

Op onze blog Thursday Dinners staat de huiskeuken centraal en dat weerspiegelt zich in de personen die ik op Instagram volg. Het zijn fotografen, food stylisten en (thuis)koks die simpel maar goed eten hoog in het vaandel dragen. Geen overgestileerde tafels en borden, maar natuurlijke en ongecompliceerde settings staan in hun beelden centraal. Vaak zo eenvoudig en puur dat het oogverblindend mooi wordt. Ze hebben stuk voor stuk een grote liefde voor eten en vakmanschap die ik met hen deel en waaruit ik tonnen inspiratie put.

Mijn 3 favoriete Instagram-foodies op een rij:

Nicole Franzen

Nicole Franzen
20
Foto © Nicole Franzen

Deze jonge getalenteerde food & lifestyle fotografe reist met haar camera de wereld rond. Haar prachtige foto’s vind je op de cover van de mooiste magazines als Cereal, Kinfolk, Anthology en Bon Appétit.

Nicole Franzen
20
Foto © Nicole Franzen
Nicole Franzen
20
Foto © Nicole Franzen
Nicole Franzen
20
Foto © Nicole Franzen
Nicole Franzen
20
Foto © Nicole Franzen

Als vegetariër zijn Nicoles foto’s gevuld met heerlijke groentegerechten die ze elegant weet te stylen, never overdone. Franzen ging naar de school of life, woonde in Argentinië, New Mexico, US Virgin Islands en noemt sinds kort Brooklyn haar thuis. Ze leerde zichzelf de skills (fotograferen en koken) die ze nu bezit en toont dat je met voldoende passie en hard werken overal geraakt.

Nicole Franzen
20
Foto © Nicole Franzen

Volg Nicole hier!

The Faux Martha

The Faux Martha
20
Foto © The Faux Martha
The Faux Martha
20
Foto © The Faux Martha

Foodblogster Melissa haar handelsmerk is gerechten from scratch maken. Bij haar komt deeg uit pakjes niet binnen, ze maakt alles zelf. Een werkwijze die ik enorm bewonder en meer en meer zelf toepas. Niet enkel smaak bevorderend maar het heeft een enorm rustgevende werking om bijvoorbeeld een kwartiertje deeg te kneden. Echt!

The Faux Martha
20
Foto © The Faux Martha
The Faux Martha
20
Foto © The Faux Martha

Haar cleane, lichte beelden zonder franjes laten het gerecht helemaal voor zich spreken. Melissa is zot van wafels, die komen dan ook minstens 1 keer per week aan bod telkens met een andere topping.

The Faux Martha
20
Foto © The Faux Martha
The Faux Martha
20
Foto © The Faux Martha

Volg The Faux Martha hier!

Sunday Suppers

Sunday Suppers
20
Foto © Sunday Suppers
Sunday Suppers
20
Foto © Sunday Suppers

Sunday Suppers leunt dicht aan bij het Thursday Dinners concept. Het is eigenlijk een communal cooking center in Williamsburg Brooklyn maar begon 4 jaar geleden als een zondagse bijeenkomst bij vrienden thuis. Er werd samen gekookt en gegeten.

Sunday Suppers
20
Foto © Sunday Suppers
Sunday Suppers
20
Foto © Sunday Suppers

Het concept barstte uit zijn voegen en groeide uit tot wat het vandaag is: een prachtige plaats waar men de traditie van samen koken, een maaltijd delen en de community viert. De suppers zelf maar ook de gerechten en tafelaankleding worden prachtig gedocumenteerd en via Instagram gedeeld.

Sunday Suppers
20
Foto © Sunday Suppers
Sunday Suppers
20
Foto © Sunday Suppers

Volg Sunday Suppers hier!

Shakshuka

Als afsluiter geef ik jullie graag het recept van 1 van mijn eigen Instagramfoto’s mee.

Shakshuka
20
Foto © Louise De Brabandere

Je kan me hier volgen!

Shakshuka is een hartig en vullend Israëlisch ontbijt, lunch of, why notavondmaal op basis van eieren en tomaten. Dat zijn de basisingrediënten, vanaf daar kan je er alle kanten mee op. Deze versie is met Chinese kool en kikkererwten maar laat vooral je verbeelding de vrije loop als je shakshuka maakt: feta, chipolataworstjes, paprika, spinazie, boerenkool (de populaire kale!), pepers, … het zijn stuk voor stuk bruikbare ingrediënten.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teentje look, tot pasta gewreven
  • 1 chili pepertje (of chilipoeder), ontdaan van zaadjes en fijn versneden
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 tl tomatenconcentraat
  • 100 g kikkererwten (uit blik)
  • 1/4 Chinese kool (of andere groente), versneden
  • Snuifje komijnpoeder
  • Snuifje paprikapoeder (gerookt of zoet)
  • Peper en zeezout
  • Verse koriander en/of peterselie

Bereiding

Stoof de ui, look en het chilipepertje op een laag vuurtje. Voeg de groenten toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Doe er de tomatenstukjes, het tomatenconcentraat, de kikkererwten en de gedroogde kruiden bij en breng aan de kook.  Maak 4 ‘kuiltjes’ in de saus en breek er telkens een ei in. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat een kwartiertje verder pruttelen tot de eieren gaar zijn. Werk af met peper, zout en verse kruiden.




Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


Faux Fur Pompoms - Fringes



Shop now
Wedstrijden
Agenda



Ga naar de Twin-Set Garden Party én maak kans op een Cécile Deux bag

Deelnemen


Win 1 jaar gratis water van SipWell

Deelnemen


Win een IPL Lumea Philips ontharingstoestel

Deelnemen


Win een Lancôme Visionnaire Crescendo getest door Tiany en Elsa

Deelnemen

02.02.2017 - 02.04.2017

The Art Project

16.02.2017 - 14.05.2017

Pierre et Gilles: Clair-obscur

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

Ontdek meer

Guest editor

Bert Dries

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Ga naar de Twin-Set Garden Party én maak kans op een Cécile Deux bag

Deelnemen


Win 1 jaar gratis water van SipWell

Deelnemen


Win een IPL Lumea Philips ontharingstoestel

Deelnemen


Win een Lancôme Visionnaire Crescendo getest door Tiany en Elsa

Deelnemen
Agenda

02.02.2017 - 02.04.2017

The Art Project

16.02.2017 - 14.05.2017

Pierre et Gilles: Clair-obscur

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo