0

Fitgirl in progress

F
News

8
16.12.2015
Geschreven door Danique Hoofwijk

Je levensstijl is zo belangrijk! En als je niet gelukkig bent of je niet goed voelt in je vel, is het dringend tijd om hier iets aan te doen.

Ruim 3 jaar geleden heb ik mijn lifestyle grondig aangepakt: gezonder leven was hierbij het uitgangspunt. De reden? Ik voelde mij niet happy, zorgde slecht voor mijzelf en daar moest verandering in komen. Makkelijker gezegd dan gedaan uiteraard; van nooit naar de sportschool naar minimaal 3 keer per week in de sportschool, gezonder en bewuster eten en een balans vinden in werk en privé.

In een druk en hectisch leven waarin je (te)veel wil is het vinden van een balans essentieel. Hierbij is planning super belangrijk, niet alleen voor je bezigheden maar ook op het gebied van voeding en sport. Een planning zorgt bij mij ervoor dat ik gezonde keuzes maak, weet wat ik eet, aan voldoende beweging kom en niet voor verrassingen kom te staan aka meer rust in je hoofd. Wunderlist is hierbij echt een aanrader, mijn favoriet!

Fitgirl in progress
8
Foto © Danique Hoofwijk
Fitgirl in progress
8
Foto © Danique Hoofwijk
Fitgirl in progress
8
Foto © Danique Hoofwijk

Het woord ‘beweging’ kwam voor mijn lifestyle verandering echt niet in mijn woordenboek voor, ik was anti sporten, at wat ik wilde en lekker vond. Met als resultaat dat de kilo’s eraan vlogen, zonder dat ik het besefte. Natuurlijk merkte ik wel dat mijn kleding steeds strakker begon te zitten, mijn lichaam andere vormen begon aan te nemen en op een gegeven moment zelfs de grootste kledingmaat in een reguliere winkel mij niet meer paste. Op de een op andere manier was dit nog niet voldoende mij te doen beseffen dat deze manier van leven niet juist was.

Tot ik een keer besloot op de weegschaal te gaan staan en de cijfers op de weegschaal zag. Ik was in shock, kon het niet geloven en kreeg het besefmoment dat ik mijn leefstijl nu echt drastisch moest veranderen. Van elke dag ongezonde voeding inclusief 2 tot 3 keer opscheppen, naar een gezonde balans van groenten – vlees/vis – koolhydraten in kleine porties meerdere keren per dag. Er zijn genoeg makkelijke, lekkere en gezonde recepten te vinden, en het kookboek Clean and Lean helpt je zeker al goed op weg.

Fitgirl in progress
8
Foto © Danique Hoofwijk
Fitgirl in progress
8
Foto © Danique Hoofwijk
Fitgirl in progress
8
Foto © Danique Hoofwijk

Tip: Ben je in Amsterdam? Ga dan gezond ontbijten bij de Yoghurt Barn, lunchen bij Salad and the City en een hapje eten bij Viet View in de Foodhallen!

Veel mensen gaan juist qua voeding de mist in, denken minder te moeten eten om af te vallen en calorieën te moeten tellen. Ik ben juist gaan kijken naar wat de energiebehoefte van mijn lichaam is en de dagelijkse beweging. Op dagen wanneer ik sport eet ik anders (bijvoorbeeld meer koolhydraten) dan op dagen wanneer ik mijn rustdag heb. Want jawel van geen beweging, ben ik naar minimaal 3 keer per week sporten gegaan. Variatie is bij mij de key geweest, ik wissel veel sporten met elkaar af: kickboxen, (bikram) pilates, tennis, insanity en spinning.

Nu 3 jaar verder ben ik ruim 12 kilo afgevallen, ik zit super lekker in mijn vel, voel mij fitter dan ooit en ben enorm trots op wat ik bereikt heb. Maaaar ik ben nog niet klaar mijn journey… Mijn volgende project is nog die laatste 5 kilo eraf te krijgen en strakker te worden, uiteraard op een gezonde manier!

Fitgirl in progress
8
Foto © Danique HoofwijkWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten