4

Film Fest Gent opening night

F
News

Op dinsdag 11 oktober 2016 ging de 43ste editie van Film Fest Gent van start, en Belmodo was er uiteraard bij!

Het was vol spanning wachten tot de eerste celebrities op de rode loper zouden verschijnnen. Ken Loach, regisseur van de openingsfilm I, Daniel Blake, was eregast en verscheen op de Kineplois-trappen in een blauw pak samen met hoofdactrice Hayley Squires. Tijdens de prijsuitreiking nam Ken Loach een welverdiende prijs in ontvangst voor de film I, Daniel Blake waarmee hij eerder ook al een Gouden Palm won. De film deed ons in elk geval meerdere traantjes wegpinken. 

Film Fest Gent opening night
4
Foto © Film Fest Gent

Verder passeerden zoals gewoonlijk ook verschillende BV's de revue, waaronder Peter Van Den Begin, Kevin Janssens, Matteo Simoni en ga zo maar door. Onze Lize Feryn was er uiteraard ook bij, met een uiterst stijlvolle Belmodolars aan haar arm.

Gent staat de komende dagen volledig in teken van film, en voor de gelegenheid werd op het dak van de festivaltent zelfs een pop-upcafé geopend: Caffelini. Deze bar wordt gehost door Coeur Catering die al jarenlang instaan voor de catering voor Film Fest Gent. Voor de aanvang van de film kan je hier dus genieten van een gezellige koffie, of je kan je ervaring met de film uitwisselen met een La Dolce Vita Gin & Tonic in de hand.

Zelfs de hostessen zagen er prachtig uit in hun outfit met bloemenprint uit de wintercollectie van Julia June, en met hun door MUD in detail verzorgde make-up. Hun kapsel werd gestyled door het bekende Gentse kappersteam van De Cliënt.

Film Fest Gent opening night
4
Foto © Film Fest Gent

Voor de komende dagen mag je je verwachten aan nog veel meer kortfilms en langspeelfilms, prachtige concerten en uiteraard ook de 16de editie van de World Soundtrack Awards op woensdag 19 oktober 2016. Wat sommigen onder jullie misschien nog niet wisten, is dat Film Fest Gent ook veschillende industry events organiseert. Er worden gesprekken voorzien met onder meer regisseurs als Terence Davies, Olivier Assayas & Mark Rappaport. Er wordt ook een Industry Day georganiseerd die dit jaar focust op originele muziek geschreven voor tv-series.

Film Fest Gent opening night
4
Foto © Film Fest Gent

Genoeg te doen dus! Ga jij een kijkje nemen?

12.10.2016
Geschreven door Anaïs LybaertBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo