0

#FFG: Onze selectie

F
News

5

Hier zijn onze favorieten van deze 42ste top editie die ook jij zeker gezien moet hebben.

Film Festival Gent is back! Van dinsdag 13 oktober 2015 t.e.m. zaterdag 24 oktober 2015 kan je weer genieten van de beste filmvoorstellingen en special events in naam van het #FFG.

Hier is onze selectie van deze 42ste editie die je absoluut niet mag missen:

‘Carol’
Het hartstochtelijk verhaal van Carol & Therese. Carol, die gespeeld wordt door topactrice Cate Blanchett, is een rijke New Yorkse vrouw. Ze zet haar huwelijk en status op spel door een relatie aan te gaan met de piepjonge en timide winkelbediende, Therese (gespeeld door Rooney Mara). Dit liefdesverhaal speelt zich in het jaar 1952 af waardoor het verhaal nog net dat tikkeltje tumultueuzer wordt. Carol & Therese is een absolute topper, zeker als je van liefdesdrama’s houdt. Een echte must-see dus!

‘Women he’s undressed’
Het meeslepende levensverhaal van de legendarische kostuumontwerper Orry-Kell.  In zijn carrière heeft hij maar liefst 282 films van styling voorzien. Van Ingrid Bergman in Casablanca tot Gene Kelly in An American in Paris. En laten we vooral Marilyn Monroe in Some Like It Hot niet vergeten... Een aanrader als je een echte fashion lover bent!

‘The diary of a teenage girl’
Een romantisch drama gedompeld in een seventies-sfeertje die vertelt over het leven van een tienermeisje die op zoek is naar haar seksuele identiteit en een relatie aanknoopt met de vriend van haar moeder. Met rollen weggelegd voor Alexander SkarsgårdKristen Wiig en Bel Powley kan het niet anders dan een knetterend verhaal zijn. 

‘Mistress America’
De eenzame studente Tracy leidt niet het leven die ze zich had voorgesteld in de Big Apple. Wanneer ze door haar toekomstige stiefzus de op sleeptouw wordt genomen, wordt ze verleid door haar levensstijl. Een spannend ontdekkingsverhaal voor jong en oud!

#FFG: Onze Selectie
5
Foto © FFG
#FFG: Onze Selectie
5
Foto © FFG
#FFG: Onze Selectie
5
Foto © FFG
#FFG: Onze Selectie
5
Foto © FFG

Wil jij kans maken op een exclusief duo-ticket voor #FFG? Vergeet dan niet deel te nemen aan de Belmodo wedstrijd.

10.10.2015
Geschreven door Elisabeth AdriaenssensWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten