0

Favoriete spots in Amsterdam

F
News

5
27.07.2016
Geschreven door Dieter De Cock

Wie aan Amsterdam denkt, zal volmondig eerst de woorden “Coffee Shops, Red Light District en Bootje varen” zeggen ... maar gelukkig is Amsterdam zoveel meer.

Voor wie nog nooit in Amsterdam is geweest … het is zeker de moeite waard. Het is leuk voor een weekendje, maar ook zeker voor een dagtrip.

Goeie start van een dagje uit of een weekendje is de site van I Amsterdam met heel veel nuttige info en adresjes. Hier kom je ook te weten waar de I Amsterdam beelden staan in de stad en die zijn toch wel heel leuk voor een foto … al ben je nooit echt alleen.

I Amsterdam beelden
5
Foto © Dieter De Cock

Ik heb het meest ontdekt van Amsterdam per fiets. Als Belg zijnde wel een aanpassing, want Amsterdamse fietsers zijn real kamikazes. Als je de straat oversteekt: .let goed op, want ze rijden je zo uit je broek. Voordeel aan de stad is dat alles vrij dicht bij elkaar ligt, best een compacte stad waar je veel kan zien op korte tijd.

Wil je de stad bezoeken, dan kan je alle kanten uit. Cultureel is er veel te beleven, musea als Rijksmuseum en Stedelijke Museum voor Moderne Kunst zijn echte aanraders.

Ben je daar dan toch in de buurt van het Museumplein, ga dan een koffie drinken in de lobby van het Conservatorium hotel, de plek waar ook de sterren logeren als ze in Amsterdam zijn. Wil je het liever met wat natuur om je heen, dan is een verse muntthee in het Blauwe Theehuis in het Vondelpark een goede plek.

Zeg je Amsterdam, dan zeg je ook shoppen! Alle grote luxemerken hebben hun vestiging op de PC Hooftstraat, de meer betaalbare merken vind je om en rond de Kalverstraat. Wil je iets rustigere, kleinere winkeltjes dan moet je richting de 9 Straatjes en de Utrechtsestraat. Op de Elandsgracht vind je ook nog mooie zaken zoals Tenue de Nimes, DE denimstore vd stad.

Zelf ben ik nogal een boekenfreak. Ik vind vaak inspiratie in mooie fotografie of kunstboeken. De beste plek hiervoor is Mendo in de Berenstraat (1 van de 9 Straatjes), niet alleen een inspirerende winkel, maar ook supermooi qua interior.

Voor al m'n fashionmagazines trek ik naar Spui. Bijna wekelijks ga ik even langs bij Athenaeum om te kijken wat er nieuw is binnengekomen. Op zonnige dagen combineer ik dit meestal met een koffietje op 1 van de bankjes. Niks leukers dan mensen kijken.

Athenaeum
5
Foto © Dieter De Cock

Heb je na al dat rondlopen wat honger gekregen? Voor makkelijk en snel eten ga ik langs bij Puccini in de Staalstraat. De lekkerste broodjes van de stad. Kan je ook nog combineren met een kijkje op Waterlooplein voor second hand spullen.

Wil je liever iets meer voor je lunch, dan vind ik Morlang en Walem, twee zaken naast elkaar op Keizersgracht, ook altijd een goeie plek. Zij hebben een fijn terras naast de gracht dat op zonnige dagen heerlijk zitten is. Blijf je dan toch even zitten in het zonnetje, bestel dan een bordje bitterballen! Een must in Amsterdam!

Blijf je langer dan een dag en wil je ‘s avonds gezellig eten, dan heb ik twee van m'n favoriete plekjes voor je. Raar maar waar, liggen ze rond Centraal Station. Misschien omdat ik ook zelf in deze buurt woon …

  • 5&33, restaurant van Art’otel, mix van perfecte service, lekker eten en coole vibes.
  • Moon, gloednieuw restaurant, wel prijziger, in de A’Dam Toren. De A'Dam Toren is een recent geopende toren met restaurants. Er komen nog bar en clubs in én je hebt er het beste en hoogste uitzicht over de stad. Moon is een culinair restaurant dat ronddraait, dus je krijgt een 360-view over de stad. Fenomenaal met de ondergaande zon. Het ligt andere kant van het water, maar is heel easy te bereiken met het pondje, dat trouwens gratis is.

Moon in de A’Dam Toren
5
Foto © Dieter De Cock

Andere hele fijne plekken waar je lekker kan eten of iets kan drinken zijn:

  • Skylounge voor een drankje en een heel fijn uitzicht over de stad.
Skylounge
5
Foto © Dieter De Cock
  • De Plantage, ligt aan Artis (dierentuin) in een prachtige houten kas.
  • Pllek: ministrandje op het Noord, te bereiken met een gratis pond. Vooral in het weekend kan het druk worden.
  • Hotel de Goudfazant: geen hotel maar lekker restaurant op het Noord in een oud fabriekspand.
  • De Hallen: concept in West met food, hotel, denim school,… ook de buurt errond is helemaal hip en happening.
  • De SeafoodbarAll about seafood … heeeeerlijk!! Ik ga zelf altijd naar de locatie op Spui, maar ze hebbben nu ook een nieuwe vestiging op de Albert Cuypmarkt.Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten