0

Fashion & Sport

F
Looks

6
16.05.2012
Geschreven door Kenneth Ramaekers

Je kan niet alleen bijzonder stijlvol voor de dag komen tijdens het shoeshoppen on high heels maar tegelijk ook nog eens aan topsport doen

Lees het Belmodo.tv guest editor artikel Shoes are a girl's best friend hier onder. Gezond, actief bezig zijn en er tegelijk ook nog eens elegant uitzien, dat willen we allemaal wel. Helaas is dat vaak een enorme opdracht als je het mij vraagt.

Hoewel er steeds meer aandacht uitgaat naar de combinatie tussen sport & fashion. Denk maar aan de Olympische outfits van onze nationale selectie deze zomer die ontworpen zijn door Stijn Helsen of de teamkleding van de Engelse selectie van de hand van Stella McCartney.

Naast mode heb ik een andere, misschien minder evidente passie, nl. wielrennen. Niet alleen de historiek van de sport en de wedstrijden van vandaag maar ook het beoefenen ervan. Ik probeer zo’n 250 kilometer per week op de fiets te zitten en dat lukt vrij aardig. Dat ik niet alleen ben, kan ik op zowat elke trip vaststellen.

Ik denk dat het recreatief beoefenen van de wielersport echt een explosie heeft ondergaan de laatste jaren. En het zijn heus niet alleen de heren die de fiets massaal ontdekt hebben. Ik kom steeds meer dames tegen op mijn tochten. Vaak moeten die zelfs helemaal niet onderdoen voor al dat mannengeweld rond hen.

Uiteraard is het ook belangrijk om er op de fiets goed uit te zien, en dan bedoel ik niet in al die schreeuwerige logopakjes die je nog steeds massaal ziet rondrijden. Een aantal jaren geleden heb ik het Engelse merk Rapha ontdekt. Een merk dat met heel veel respect voor de heroïek van het wielrennen kleding ontwerpt die niet alleen technisch hoogstaand is maar die ook qua look & feel zijn gelijke niet kent.

Stella-McCartney-Adidas-Olympic-uniforms-design_98182_270_270_1
6
Foto © Stella McCartney x Adidas
rapha-club-jersey-600x338
6
Foto © Rapha
Rapha-Womens-Lightweight-Jersey-Cream
6
Foto © Rapha

Zowel voor dames als voor heren. En dan heb ik het niet alleen over het veelvuldig samenwerken met Paul Smith (tot en met een exclusieve pop-up shop in Harrods London) maar ook bij de ‘basics’.

Paul Smith is trouwens iemand die als tiener nog een wielercarrière heeft nagestreefd. Zelfs dat hebben we dan gemeen. In veel van zijn ontwerpen komen dan ook nog steeds verwijzingen naar de fiets en naar het wielrennen terug.

Moncler_SS2011_02
6
Foto © Moncler

Daarin is hij trouwens de laatste jaren niet alleen, ik denk daarbij bijvoorbeeld aan de recente SS2011 collectie van Moncler Gamme Blue ready-to-wear. Een collectie van Thom Browne die volledig geïnspireerd is op de Giro d’Italia en de Tour de France.

moncler_gamme_bleu_MS1149
6
Foto © Moncler

De collectie werd gepresenteerd in het historische Velodromo Vigorelli stadium, waarbij hij zijn modellen op racefietsen het stadionovaal liet rondrijden terwijl anderen de ontwerpen showen. De wieler ‘dandy’ als het ware. Soms nogal overdreven (leggings met fietsen) maar een aantal looks zouden zo bij mij de kleerkast in mogen.

Als je dus een keer jezelf of manlief een sportief cadeau wil geven? Stijlvolle keuzes genoeg binnen het wielrennen…

Groeten,
Kenneth
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten