0

Facetimen met Alice Avery

F
News

6

Zangeres Alice Avery woont in New York en lanceerde net haar EP 'kicking the habit'. Belmodo kreeg de kans om met haar te praten over het leven in New York, gevoel voor mode en haar muziek.

Jij bent een Belgische, maar je bent uitgeweken naar New York. Hoe komt dit?

"Ik woon nu 4 jaar in New York, ik ben naar hier verhuisd om muziek en theater te studeren. Ik ben ondertussen afgestudeerd en ik ben blijven plakken!"

Waarom heb je ervoor gekozen om in het buitenland te studeren?

"Ik wilde van jongs af al de wereld verkennen. Ik heb een paar jaar met m’n familie in Zwitserland gewoond en zat daar op een international school. Tijdens de zomer deed ik vaak zang/toneel cursussen in Londen. Na het middelbaar heb ik nog even in België gestudeerd, maar voelde me toch niet echt 'thuis'. Toen ben ik op auditie gegaan in Londen voor AMDA (American Musical and Dramatic Academy) in New York en werd toegelaten!"

Belmodo had de kans om Alice Avery te interviewen
6
Foto © Alice Avery

Mis je België? Zou je ooit terugkeren naar ons Belgenlandje?

"Ik mis vooral mijn familie, maar ik ben toch wel verliefd op New York. Het zou perfect zijn moest ik op een uurtje heen en terug kunnen vliegen, maar helaas! Ik denk dat ik niet meteen ga terugverhuizen."

Wat zijn je favoriete plaatsen om te shoppen in New York?

"Life in New York is duur maar er zijn hier gelukkig keitoffe outlets zoals TJ Maxx, Marshalls en Century 21. Daar kan ik me echt helemaal in uitleven. Necessary Clothing, J. Crew, Anthropology, Target en Sephora zijn hier toffe winkels die ze in België ook niet hebben. Verder blijf ik fan van H&M en Zara."

Wat zijn je favoriete hotspots in NYC?

"In New York heb je verschillende wijken met altijd wel een andere vibeBrooklyn staat bekend voor de hipstersfeer, daar vind je me vaak met een koffie in de hand (check out Blue Bottle Coffee, Toby’s Estate Coffee en Sweetleaf) langs de vintage boutiques kuieren. Vooral Dumbo, Williamsburg en Greenpoint zijn in Brooklyn gezellig. In Soho heb je dan weer een eerder classy vibe er zijn mooie restaurants en winkels die wat duurder zijn."

"’s Avonds is de meatpacking buurt leuk (The Standard Rooftop, Catch) en ga overdag zeker eens in Chelsea Market binnen alvorens je de Highline opstapt. Met The Upper West Side heb ik een speciale band omdat het de eerste buurt was waar ik me in New York gesetteld heb. Nu woon ik in Harlem, helemaal bovenaan in Manhattan. Harlem is een up and coming wijk. Elke week opent er wel een nieuw restaurant of coffee shop. Doordat Columbia University en City College er beiden campussen hebben, heeft het soms wat weg van een studentenbuurt. Ik vind het vooral leuk dat het een toffe mengeling is van alle soorten mensen. Verder wandel ik in het weekend graag verloren in Greenwich Village, of ga ik lopen in Central Park of langs The Hudson."

Belmodo had de kans om Alice Avery te interviewen
6
Foto © Youtube

In je videoclip, Expired Love, had je een O’ren sweater aan. Draag je veel Belgische mode?

"Ja, het is pas sinds ik in het buitenland woon dat ik Belgische mode enorm apprecieer. Toen ik in Knokke was, zag ik dat shirtje hangen en dacht ik meteen: dat moet ik in New York dragen!"

Kom je vaak Belgische mode tegen in New York?

"De grotere designers zoals Dries Van Noten en Martin Margiela, high end labels zie je hier wel. Maar kleine Belgische merken ben ik nog niet tegengekomen. Belgian food daarentegen zie ik overal! Ze zijn hier zot van Belgian chocolate and waffles."

Neem je een voorbeeld aan bepaalde artiesten zowel fashion als muziekgewijs?

"Beyonce natuurlijk! Qua muziek luister ik tegenwoordig veel naar Banks en Jhene Aiko. Style wise vind ik dat Rihanna altijd on point is. Ik kijk wel naar de trends maar probeer toch vooral aan te doen waar ik me goed in voel. Ik hou wel van wat afwisseling, van preppy tot grungy maar voor mijn Alice Avery imago probeer ik het toch wat edgier te houden."

Belmodo had de kans om Alice Avery te interviewen
6
Foto © Youtube

Ben je bezig met je artiestenimago?

"Ja, dat heb ik toch wat moeten leren. In het begin lette ik daar niet zo veel op en deed ik qua muziek en kleding wat ik wou en hoe ik me op dat moment voelde, wat niet perse slecht is. Maar wanneer mensen in de business je vertellen dat je je toch wel moet houden aan een genre en stijl (vooral in het begin) dan probeer je rekening te houden met dat advies. Je moet consistent blijven in alles. Je muziekstijl, kledij en imago moet herkenbaar zijn voor je publiek. Maar ik probeer vooral gewoon mezelf te zijn."

Fashion en muziek lopen vaak door elkaar, zoals Beyonce en Ivy Park. Zou jij ook een collab of eigen kledinglijn lanceren?

"Als ik de kans krijg meteen! Ik ben tegenwoordig geobsedeerd met shirts met quotes en toffe opschriften. Ik heb ook drie zussen en samen zijn wij echt girlpower. Dus ik denk een comfortabele casual vrouwenlijn met wat pittige girlpower achter."

Heb je bepaalde beautyrituelen voor je on stage gaat?

"Niet echt, ik probeer altijd vroeg te gaan slapen en veel water te drinken, stay hydrated. Voor de video en op het podium doe ik ook altijd zelf mijn make-up en haar."

Belmodo had de kans om Alice Avery te interviewen
6
Foto © Youtube

Hoe is die eerste EP, Kicking the habit er gekomen?

"Terwijl ik nog op school zat heb ik enorm veel lyrics en songs geschreven. Nadat ik afstudeerde en terug wat tijd had, wou ik er ook echt iets mee doen. De volgende stap was een producer vinden."

Hoe heb je die producer gevonden?

"Ik heb veel opzoekwerk gedaan en ben naar veel events en concerten gegaan waar ik wist dat er industry mensen aanwezig gingen zijn. Ik babbelde ook veel met artiesten en vroeg dan wie hun producer en label was en hoe die samenwerking verliep, of ze tevreden waren. Zo ben ik bij mijn huidige producer terechtgekomen. Dat klikte direct!"

Wat vond je het moeilijkst tot nu toe in je zangcarrière?

"Het creatieve werk zoals schrijven en in de studio opnemen doe ik super graag. De 'business' side is moeilijk. Uitzoeken wat de volgende stap is nadat je product ook echt af is, hoe ik mijn muziek distribueer, hoe en waar registreer ik mijn werk, marketing, promo, bookings, wil ik al met een label samenzitten of blijf ik nog even een independent artist zijn allemaal ingewikkelde vragen waar ik een antwoord op moet zoeken. Elke dag leer ik wel iets nieuw bij."

Belmodo had de kans om Alice Avery te interviewen
6
Foto © Alice Avery

Hoe zou je de stijl van je EP, Kicking the habit beschrijven?

"Edgy pop. Er staan leuke uptempo popnummers, wat rustigere songs, meehuilers en go for your dreams-liedjes op. In totaal staan er 7 songs op. Ik zeg graag dat ik verhalen vertel, en wie weet kan je jezelf in sommige nummers terugvinden."

Je hebt nu een videoclip voor Expired Love uit, komt er een tweede?

"Heel het process rond videoclips maken is zo leuk: het verhaal uitwerken tot locaties zoeken, de juiste acteurs vinden en alles bij elkaar brengen in de editingroom. Ik zou graag een tweede videoclip uitbrengen maar het is eerst afwachten hoe Expired Love het doet!"

Alice Avery's Expired Love is te horen zijn op Qmusic. Je kunt Expired Love nu ook horen op 3Fm (NL), Radio 1 (NL), en op zenders in de US. 

Meer info vind je op de op www.thealiceavery.com!

04.06.2016
Geschreven door Florence Van de VeldeWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten