1

Enchanté, mijn naam is Lotte Van Huyck

F
News

19.10.2016
Geschreven door Lotte Van Huyck

De komende week geef ik jullie graag een inkijk in mijn leven en prille carrière als textielontwerper. Het lijkt mij wel op zijn plaats dat ik mij eerst even kort voorstel.

Twee jaar geleden studeerde ik af aan KASK Gent als master in de Textielontwerp. Daar leerden we verschillende technieken zoals weven, breien, zeefdrukken ... Tijdens de opleiding was er veel ruimte om te experimenteren met techniek en materiaal. Op dat moment waren er zoveel dingen om te ontdekken dat mijn focus nog niet op breigoed lag maar tijdens mijn stage bij Kim Stumpf kreeg ik al een beetje de smaak te pakken.

Voor mijn eindwerk 'Don't play with your food' zocht ik naar een nieuwe manier om textiel te maken en mijn blik wat te verruimen. Samen met een patissier en kok onderzocht ik welke processen uit de keuken overeenkomen met textiel, en welke bindingen gecreëerd kunnen worden. Hieronder kunnen jullie het filmpje dat ik samen met Earlybirds-Films maakte, bekijken:

Na mijn studies wilde ik me graag verdiepen in één van de aangeleerde technieken van op school. Om dit te bereiken heb ik nog een tweede stage gedaan: een breistage bij Daniel Andresen in Antwerpen. Nadien ben ik verder beginnen te experimenteren op mijn breimachine. Door veel tijd achter deze machine door te brengen, leerde ik de verschillende mogelijkheden kennen. Ik begon het breien steeds leuker te vinden en schafte me daarom een breimachine aan die nog meer mogelijkheden bood. Zelfs nu ken ik nog niet alle geheimen van mijn machine, je kan zoveel verschillende kanten op met breigoed!

Op een dag leerde ik Ampersand, een fashion- en interieurwinkel in Gent, kennen.  Het leek me leuk om met hen samen te werken, dus vroeg ik aan oprichtster Sandra Demeyer of ze misschien geïnteresseerd was in een eigen Ampersand-collectie. Op dat moment was ik nog niet toe aan een eigen collectie, in opdracht van Ampersand werken leek me dan ook een leuk alternatief. Het klikte meteen goed tussen ons en Sandra was heel erg enthousiast over het plan. We gingen samen aan de slag en presenteerden twee weken geleden de allereerste Ampersand-collectie die nu te koop is in Sandra's winkel.

Begin november organiseer ik samen met twee andere ontwerpers de pop-up shop 'SLOW' in hartje Antwerpen. Met de ervaring die ik bij Ampersand opdeed op zak, besloot ik voor de pop-up shop een eigen eerste 'lottevanhuyck'- breicollectie te ontwerpen. Die is momenteel in de maak, spannend! Het lijkt me een ideale try-out om te weten te komen of er een publiek is voor mijn creaties. Omdat er steeds meer mensen aan het breien slaan, wil ik hierin toch graag een verschil in kunnen maken. Voor mij is het alleszins belangrijk dat de kleding duurzaam geproduceerd wordt en van een goede kwaliteit is. Door alles op de handbreimachine te maken, krijgt elk stuk een eigen karakter

Ik leer heel veel bij met wat ik doe, en zoek naar een manier om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Daarom blijft het ook zo boeiend voor mij. Volgende keer vertel ik jullie nog meer over mijn eigen collectie en waar ik inspiratie uit haal.

Tot snel!

Lotte.
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo