0

Enchanté, Bertony Da Silva van ARTE

F
News

9
16.04.2016
Geschreven door Amélie De Rycke

De Kammenstraat is sinds kort een nieuwe flagship store rijker. ARTE Antwerp opende er een winkel die perfect in lijn ligt met de minimal uitstraling van het merk.

 

2016 wordt het jaar van Bertony Da Silva, founder en drijvende kracht achter ARTE, het voormalige Artenative. Het Antwerpse merk met urban vibes bestaat al sinds eind 2009 en is na 7 jaar van experiment en zelfonderzoek klaar voor een volgende fase. Wij feliciteerden Bertony nog voor de officiele opening met zijn allereerste ARTE winkel en hadden een kort maar fijn gesprek met de creatieve duizendpoot. 

Interview met Bertony da Silva van ARTE
9
Foto © ARTE
Interview met Bertony da Silva van ARTE
9
Foto © ARTE

“Voor mij waren de weken voor de opening vooral een periode van veel onderzoek. Een winkel openen is weer een compleet nieuwe stap voor ARTE, ik wilde me dus zo goed als mogelijk voorbereiden om zo weinig mogelijk beginnersfoutjes te maken.” En daarin is hij wonderwel geslaagd, de winkel straalt de no-nonsense vibes uit die het merk zo karakteriseren. 

“Het waren heel erg drukke weken, maar ik ben heel tevreden met het resultaat. De winkel oogt minimalistisch en is een knipoog naar de look en feel van het merk.”
Interview met Bertony da Silva van ARTE
9
Foto © ARTE
Interview met Bertony da Silva van ARTE
9
Foto © ARTE

Bertony rolde dankzij zijn curiositeit en zin voor initiatief in de ontwerperswereld. "Ik richtte ARTE – toen nog Arternative – op tijdens mijn studies Grafisch Ontwerp. Van nature ben ik een heel nieuwsgierig persoon en heb ik een passie voor esthetische zaken. Zo ben ik enorm geïnteresseerd in visuele kunsten. Die combinatie zorgt er dan ook voor dat ik graag mijn grenzen verleg. In ARTE kan ik al mijn interesses (fotografie, interieur en architectuur) kwijt."

Interview met Bertony da Silva van ARTE
9
Foto © ARTE
Interview met Bertony da Silva van ARTE
9
Foto © ARTE

Vernieuwend aan de Sea of Tranquility collectie zijn de natuurlijke invloeden. Inspiratie haalde Bertony dan ook bij ruwe natuurlandschappen en kunstlijnen, elementen die je ook in de fotoshoot van de collectie ziet terugkomen. Natuurlijk blijft ook zijn geliefde Antwerpen een ware inspiratiebron:

"Het kleurpalet voor de Sea of Tranquility collectie is voornamelijk gebaseerd op de maritieme kleuren, blauw en wit. Navy associeer ik dan ook altijd met het maritieme aspect van de Haven van Antwerpen. Daarnaast is Antwerpen ook de thuishaven van heel wat bekende ontwerpers die stuk voor stuk inspiratiebronnen zijn. "

Interview met Bertony da Silva van ARTE
9
Foto © ARTE
Interview met Bertony da Silva van ARTE
9
Foto © ARTE

Een nieuwe collectie begint bij Bertony altijd met een inspirerend moodboard: “Ik maakte al moodboards voor ik echt bestefte wat een moodboard was. Nog voor ik met ARTE opstartte, verzamelde ik al alles wat me fascineerde. Ik begin het proces altijd met foto’s, stoffen en andere zaken waar ik iets in zie, en dan zoek in naar een bepaald concept voor een stuk of een collectie."

Het merk evolueerde doorheen de jaren op een razendsnel tempo. Voor Bertony is de eerste ARTE winkel dan ook de spreekwoordelijke kers op de taart. "Toen ik in 2009 begon, was het allemaal nog niet zo serieus. Ik zat toen nog op school en maakte gewoon t-shirts voor vrienden. Van het een kwam het ander en zo groeide ARTE uit tot het merk dat het vandaag is, een verwezenlijking waar ik bijzonder trots op ben en dan ook dolgraag wil delen met anderen. En dat kan nu nog gemakkelijker dankzij mij eigen winkel."

Belmodo is alvast heel erg fan van de winkel én de nieuwe Sea of Transuility collectie. Proficiat!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten