0

Elke dag carnaval ...

F
Trends

3
04.06.2014
Geschreven door Elspeth Jenkins

Een verwijt dat ik al 20 jaar naar mijn kop gesmeten krijg. Want geloof mij: opgroeien in het Kapellen van de 90's was niet simpel, en eruitzien zoals je zelf wil - in een stadje waar gabber nog steeds een eigen feestdag heeft - nog minder.

Het begon rond mijn 12de. Ik was geobsedeerd door Britpop en moest en zou eruitzien als Justine Frischmann van Elastica, met een sprankeltje Courtney Love.

Ik wilde ook in een band zitten. Dus toen iedereen van de klas moest opsommen wat ze later zouden worden, zat ik in het rijtje prepuberale nerds die astronaut, acteur en - ik dan - rockster zouden worden. Toen de lerares woest werd, kwam iedereen op zijn onrealistisch antwoord terug en was ik de enige die zelfs met de beste wil ter wereld geen 'echt' beroep kon bedenken.

Gelukkig had ik ook gelijkgestemde vriendinnen. Waarmee ik dan op gitaarles ging. En waarmee ik onze outfits uitkoos die we zouden aandoen wanneer we Humo's Rock Rally editie 1996 zouden winnen.

Elke dag carnaval ...
3
Foto © Elspeth Jenkins

Vanaf mijn 16de ben ik ontsnapt naar de kunstschool in Antwerpen. Waar ik op een dag besliste dat ik alleen nog maar rood zou dragen. Die rode fase hield in dat ik dus full look in het rood gekleed was, van oogschaduw tot schoenen. Alleen mijn haar was spierwit of soms ook zwart. Alle dagen carnaval dus.

Af en toe zakten mijn vriendinnen uit Antwerpen af naar het mondaine Kapellen. Dan maakten we er een sport van om ons te verkleden en zo door het dorpscentrum te gaan paraderen. Mijn favoriete look was een skipak met hakken onder en een hoed met nepfruit op vastgenageld (mijn ma had een kledingwinkel en maakte de mooiste etalages, vandaar de oneindige voorraad props). Zelfs vandaag moet ik nog altijd hardop lachen als ik terugdenk aan de verbouwereerde reacties van mijn dorpsgenoten. Je kon de scène eigenlijk het best vergelijken met fashion week nu, maar dan met veel meer lols.

Elke dag carnaval ...
3
Foto © Elspeth Jenkins

Ik geloof eigenlijk nog steeds niet echt in trends. Voor mezelf toch. Trends zijn iets uit mijn job en iets waar modellen mee staan. Maar zelf draag ik eigenlijk al jaren hetzelfde - niet dezelfde stuks, want zelfs een blinde ziet dat ik 5 000outfits heb. Maar ik hou gewoonweg niet van verandering. Op papier wel. Verandering van seizoen in mijn favoriete magazines is de enige vorm van change waar ik naar uitkijk. Niet voor de kleren zelf. Maar voor het idee dat er een nieuwe tijd op komst is, waar je een nieuwe start krijgt en misschien ook een gloednieuwe ik. Want je bent niet wat je eet, maar wel hoe je je kleedt. Willen of niet.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten