5

Een vegan alternatief voor je traditionele kerstmenu

F
News

01.12.2017
Geschreven door Rawfood chef Julie Van den Kerchove

Voor wie deze Kerst graag eens een andere weg inslaat, is er de smakelijke vegan keuken. Vegan koken hoeft helemaal niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Deze ideetjes zetten je alvast op weg.

een hapje en een drankje

Kerstavond wordt traditioneel ingezet met hapjes. Vervang jouw kaasblokjes en toastjes met krabsla dit jaar eens door geroosterde noten en pitten met tamari (glutenvrije sojasaus), dipgroentjes of lijnzaadcrackers met hummus, of mini-pizza’s met cashewkaas.

Voorgerecht

Ikzelf ben gek op soep als voorgerecht. Groentesoep zit boordevol vitaminen en mineralen en je kan er eender welke seizoensgroenten in verwerken. Probeer bijvoorbeeld eens deze geroosterde paprikasoep of de pompoensoep met krokante kikkererwten uit mijn eerste boek ‘Julie Natuurlijk’.

Hoofdgerecht

Wie het graag traditioneel houdt, kiest voor de quinoa-risotto met knolselder, champignons en erwtjes uit ‘Easy Vegan met Julie’, een echte crowd pleaser! Voor wie liever verschillende gerechten maakt zodat iedereen vrij kan kiezen zijn er o.a. ovengebakken spruitjes, romige polenta, gegrilde groentenspiesjes met Mexicaanse quinoa, gevulde zoete aardappel met linzen-ratatouille ... Werk je gerechten af met granaatappelpitjes voor een extra feestelijke look!

Quinoa-risotto met knolselder, champignons en erwtjes
5
Foto © Heikki Verdurme
Gevulde zoete aardappel met linzen-ratatouille
5
Foto © Heikki Verdurme

Ik zorg er ook altijd voor dat ik een groene salade op tafel zet zodat het allemaal niet te zwaar wordt. Een van mijn favorieten is bladgroen gemengd met alfalfa kiemscheuten, avocado en erwtjes, op smaak gebracht met extra vierge olijfolie en zeezout. Goed voor een flinke energieboost, zodat je je niet loom voelt na de maaltijd.

Dessert

Wat dessert betreft ben ik een grote fan van taart. Onze ALL GOOD Christmas Cheesecake is een leuk alternatief voor de klassieke kerstbûche. Onze cheesecakes zijn raw vegan en volledig vrij van geraffineerde suikers, gluten en lactose. Niemand zal vermoeden dat de taart vegan is! De perfecte afsluiter van een heerlijk feestmaal.

Blackberry Vanilla Cheesecake van Rawfood chef Julie
5
Foto © Julie Van den Kerchove
Peanut Butter Fudge Cheesecake van Rawfood chef Julie
5
Foto © Julie Van den Kerchove

Kies je de Blackberry Vanilla Cheesecake met witte chocolade of de Peanut Butter Fudge Cheesecake met donkere chocolade? Je kan je ALL GOOD cheesecake nog bestellen t.e.m. woensdag 20 december 2017 door een mailtje te sturen naar simon@allgoodcuisine.com. Geschikt voor acht tot twaalf personen (€ 49,00 excl. levering aan huis). Wil je graag meer info? Klik dan even hier.




Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
Agenda



Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Baum und Pferdgarten

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo