0

Een facial van Atelier Rebul: getest

B
Skin care

3
10.11.2017
Geschreven door Astrid Zwaenepoel

Of ik eens wilde langskomen in de nieuwe Atelier Rebul-winkel in Gent en daar een gezichtsbehandeling wil uittesten? Don’t mind if I do!

Over Atelier Rebul

Misschien eerst even een woordje uitleg over Atelier Rebul. Voor wie het gemist zou hebben: dit beautylabel is België aan het inpalmen. Al meer dan 122 jaar maakt dit merk goodies op basis van de farmaceutische kennis van de oprichter Jean Cesar Reboul en ondertussen vind je ze in Gent, Brugge, Hasselt en Leuven en binnenkort ook in Antwerpen en Charleroi.

In de eerste plaats is het merk gekend voor haar geuren. Van geurkaarsen tot huisparfums en eau de parfums, hier zit je goed wanneer je op zoek bent naar een kerstcadeautje voor iemand met een zwak voor een nieuw luchtje.

Atelier Rebul
3
Foto © Atelier Rebul

Verder hebben ze ook een scincaregamma. Niet oneindig veel producten (ik spot er momenteel 22 op de webshop) maar enkele toppers die onderling combineerbaar zijn eerder dan 5 verschillende lijnen. Net daarom is de service er top. Ik kreeg een volledige rondleiding in de shop en had meteen zin om een mandje vol te laden als was het maar voor het persoonlijk advies.

Over de spa

Achterin de winkel ligt een cabine waar ze ook gezichtsbehandelingen uitvoeren. De grootste troef, naar mijn mening, is dat ze pal in het centrum liggen. Zalig toch om na een dagje shoppen in Gent een facial voor jezelf in te plannen. Even bellen op voorhand is wel een must, je kan hier niet zonder afspraak binnenwandelen.

Ik word er super vriendelijk ontvangen en de behandeling zelf is er eentje met alles er op en er aan. Eerst worden er enkele vragen gesteld over mijn huid. Buiten een vervelende pukkel af en toe valt het allemaal wel nog mee. Dat ik het roken moet laten weet ik eigenlijk wel en is ook (opnieuw, I know) een van mijn goeie voornemens volgend jaar voor mezelf én mijn huid.

Aan het reinigen van de huid word aardig wat tijd besteed. De producten ruiken aangenaam en mijn huid reageert er goed op. Altijd good to know wanneer je een nieuw merk test. Ook mijn zwarte puntjes, hoe klein ze ook zijn, worden kordaat onder handen genomen. Dat is iets wat ik zelf vaak ook – euhm hoe moet ik dit nu verwoorden – gewoon niet doe, maar het verschil achteraf is opmerkelijk.

Terwijl het maskertje z’n werk doet, krijg ik bovendien een handmassage: heerlijk! De vriendelijke vrouw vraagt of te ook even mijn wenkbrauwen mag bijwerken. Ik inspecteer eerst haar duo en stem dan toe. Ze is zelf voorzien van some well groomed eyebrows dus ik heb het gevoel dat ik haar kan vertrouwen.

Achteraf stap ik buiten met een glowy face en voelt mijn huid verzorgd aan, ik ben fan! En ja, ik ben mijn voor-nafoto’s vergeten dus deze keer zal je me gewoon moeten geloven.

Praktisch

Atelier Rebul
3
Foto © Atelier Rebul

Wie tijdens het kerstshoppen, of eender welke dag, snel nog een momentje voor zichzelf wil inplannen, kan terecht in de Veldstraat 57, 9000 Gent. Ook in de andere punten kan je terecht voor een gelaatsverzorging en die spot je op de website van Atelier Rebul.

Voor een behandeling betaal je tussen de € 30 en € 80. 
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten