Een boek over bloggen

F
News

5
05.05.2014
Geschreven door Stephanie Duval

Na jaren voorbereiding, maanden overleg en wekenlang wachten op antwoord, was het in april dan eindelijk zo ver.

ik kreeg een officiële 'go' voor mijn favoriete project tot nu toe - ik schrijf een boek over bloggen voor uitgeverij Lannoo!

Ik blog al een kleine 10 jaar - 1st op gekke sites als Geocities (ik was een echte nerd in mijn tienerjaren), dan samen met een vriendin, en sinds 5 jaar op mijzelf onder de naam 70percentpure. Ik was al gebeten door het internet zodra het zijn intrede maakte in België - 1st in gekke internetcafés (ik zei het toch: nerd alert!), daarna via die afschuwelijk trage inbelverbinding, en vandaag op alle mogelijke momenten van de dag via mijn smartphone.

5
Foto © Stéphanie Duval
5
Foto © Stéphanie Duval

Het gevoel de hele wereld aan je vingertoppen te hebben: met iedereen ter wereld in contact te kunnen komen, alle informatie te vinden die je nodig hebt, en ook alles te kunnen delen met wie ook maar wilt luisteren ... Het is een verslavende sensatie waar ik nog lang niet van wil afkicken. Sinds 5 jaar ben ik ook gebeten door de andere effecten die een online aanwezigheid kan hebben: mijn persoonlijke en professionele leven zouden er heel anders uitzien vandaag, als ik niet met 70percentpure was begonnen.

3 jaar geleden organiseerde ik voor het 1st een blogworkshop, samen met Marie Lemaître en persbureau Oona, waar ze toen voor werkte. The Blog Works sloeg meteen heel erg aan, en kreeg het jaar nadien een vervolg. Daarna begon ik ook alleen workshops te geven over bloggen en alles wat daarbij komt kijken: van branding en tone of voice, tot het verspreiden van je content online. Laatst deed ik dat bijvoorbeeld nog in het Levis Ambiance House in Brussel.

5
Foto © Stéphanie Duval
5
Foto © Stéphanie Duval

Maar nu is het moment eindelijk daar: ik ga al mijn vergaarde kennis en ervaring bundelen in een heus boek. Het zal gericht zijn aan iedereen die geïntrigeerd is door bloggen - zowel beginners als gevorderden, en zowel mensen die het als hobby willen doen, als zij die er ook professioneel baat bij willen hebben. Want laat dat duidelijk zijn: een blog kan een echte powertool zijn voor je carrière.

Een paar weken geleden begon ik al verschillende succesvolle Vlaamse bloggers te interviewen: hun ervaringen komen als inspirerende verhalen mee in mijn boek te staan. Het leukst aan heel het project is dat ik vele van mijn bloggercollega's op die manier nog eens tegen het lijf liep, en dat op verschillende van mijn favoriete 'interviewplekjes' ...

Where the magic happened
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


Faux Fur Pompoms - FringesShop now
Wedstrijden
AgendaWin een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer

Guest editor

Annabel Pesant

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen
Agenda

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo