0

East-West, who's dressed best?

F
Looks

16

East Coast... West Coast: het is moeilijk kiezen. Twee verschillende plaatsen en ook twee verschillende kledingstijlen? Je komt het hier te weten!

Na jaren toegewijd naar New York te trekken, werd het tijd om ook eens de west coast te verkennen. New York, San Francisco, Los Angeles, ... stars & stripes here I come! Na de landing was de eerste stop: the bathroom. There it always hits me (wanneer ik dat typische deurtje van de cabine sluit en naar de gapende spleten langs 2 kanten kijk) ik ben weer in the land of the free ... #loveit.

Old New York was weer even energizing als ik verwacht had! Nieuwe winkeltjes, cafétjes, nieuwe foodhypes (açai bowls) en vooral juice trends (charcoal of clay juice, iemand?), maar de same, good, old vibes

Sportswear leggings
16
Foto © popsugar
Sportswear leggings
16
Foto © StreetStyleChic

Ladies die in hun workout legging over straat lopen, op het eerste zicht denk je, die komt recht van de gym. Maar de scherpe waarnemer ziet dat er iets niet klopt. Die blazer is toch eerder voor in the office? Of dat kapsel kan onmogelijk post-workout zijn? 

Sportswear
16
Foto © Aelida
Sportswear
16
Foto © 500lbs

May I present to you athleisure. Al een tijdje een trend overseas en ook hier, maar nergens zo opvallend als in New York City. Een creatief gecombineerde outfit, die je zowel naar de Equinox (it's not a fitness. It's life) kan dragen als tijdens je shopping stroll in the Village.

Donuts
16
Foto © shabbyapple

Aan de Starbucks, Dunkin Donuts of Whole Foods zal je niet merken dat je je aan de andere coast bevindt, die zijn van producten en interieur onveranderlijke, vaste waarden! De billboards en brede betonnen stoepen verschillen ook niet na een vlucht van 6 uur. Maar aan de streetstyle op de stoep merk je het verschil dan weer wel. Oh Todo, I don't think we're Manhattan anymore.

Sportswear
16
Foto © sfgirlbybay
Sportswear
16
Foto © sfgirlbybay

Na de sporty lycra of all black outfits in NYC, was het even opkijken toen er op de stoep in Hayes Valley geen gebrek was aan kleurrijke jumpsuits, prints en bloemige jurkjes. In deze hippe wijk van San Francisco zijn de flowervibes onder- en bovenhuids nog aanwezig hoor.

Flower power vibes in San Francisco
16
Foto © painfullyhip
Flower power vibes in San Francisco
16
Foto © painfullyhip

In Frisco mag het wat losser en meer boho zijn. Layering zit waarschijnlijk in het instinct van de geboren San Francisco girl, want in The City by the Bay zijn de Californische temperaturen soms ver te zoeken ...

Less is more
16
Foto © Syvende
Less is more
16
Foto © The SFS Style

Wat zuidelijker in Los Angeles zijn ze eerder van het principe ‘dream big, dress little’, denk ik. Less is more. Waarom een t-shirt dragen als je ook een crop top kan aandoen? Waarom kleren dragen als je je ook met tattoos kan bedekken? Why bother with pants als er ook mini shortjes en sokjes bestaan? And rightfully so, als je de temperaturen in de City of Angels bekijkt.

Less is more
16
Foto © Streetgeist
Less is more
16
Foto © Streetgeist
Less is more
16
Foto © Streetgeist
Less is more
16
Foto © Streetgeist

Conclusie? Er is geen winnaar, iedereen past zich gewoon lekker aan, aan het klimaat en de vibes van zijn habitat. 

11.08.2015
Geschreven door Isabelle Leempoels



Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten