0

DIY: perfecte fake tan

B
Skin care

7

We willen er allemaal graag gebruind uitzien in de zomer, maar wel op een natuurlijke manier.

Tijdens het zomerseizoen wil iedereen maar 1 ding: een all-natural tan om U tegen te zeggen. Jammer genoeg heeft niet iedereen de kans om zonnigere oorden op te zoeken, laat staan elke dag buiten te liggen! In deze situaties is zelfbruiner dé redder in nood. Zelfbruiner is niet alleen beter voor jouw huid dan de zon - geen UV-straling involved - maar de producten en applicatiemethodes zijn er ook op vooruit gegaan. Als je nu on a budget bent of het meer bij de high end producten zoekt: de zelfbruiner bestaat voor iedereen. But first things first: een goede voorbereiding

1. Prepping makes perfect

Zelfbruinende spray of crème werkt het best op een gereinigde, zachte huid. Daarom is het essentieel om voor het aanbrengen goed te scrubben en te hydrateren. Doe je dit niet, dan zullen de ruwere zones op jouw lichaam - ellebogen en knieën, bijvoorbeeld - er gevlekt uitzien, verre van egaal en succesvol gebruind. Onze personal favorites zijn de fig fiction scrub (€ 9,-) & body lotion ( €9,-) van & Other Stories: een perfecte combinatie voor een zacht geurtje.

Fig Fiction Body Lotion
7
Foto © & Other Stories
Fig Fiction Body Scrub
7
Foto © & Other Stories

2. Beauty first: gloves galore

Natuurlijk wil je niet dat iedereen per sé weet dat jouw tan niet 100% natural is. Wees daarom altijd zeker dat je latex handschoenen draagt tijdens het aanbrengen van de zelfbruiner. De bruine kleur die de zelfbruiner afgeeft krijg je namelijk niet zomaar van je handen gewassen. En laat oranje handen nu niet direct een must have van het seizoen zijn..

3. Back to basics: vaseline

Een kleine maar belangrijke insider tip voor zelfbruiner op het gezicht: breng vaseline aan op de wenkbrauwen en net langs haargrens. Als je hand nu per ongeluk een beetje uitschiet, zal het resultaat niet zichtbaar zijn op jouw wenkbrauwen of haargrens: de vaseline vormt als het ware een beschermende barrière tegen zelfbruinervlekjes. 

Vaseline
7
Foto © Vaseline
St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse
7
Foto © St. Tropez

Heb je al deze stappen doorlopen en is jouw lichaam helemaal ready to tan? Go for it! Hier zijn enkele populaire zelfbruiners die zeker en vast de klus klaar krijgen:

Sisley soleil sans soleil
7
Foto © Sisley
Yves Rocher zelfbruiner
7
Foto © Yves Rocher

Sisley Soleil sans Soleil - voor gezicht & lichaam, € 145,-

19.08.2015
Geschreven door Margot DeclerckWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten