0

Dit mag niet in je festivaltas ontbreken

B

12
14.06.2017
Geschreven door Amélie De Rycke

Het festivalseizoen komt langzaam maar zeker op gang. Wie zijn tas voor de festivals nog niet gepakt heeft, vindt hier alvast een lijstje met items die onmisbaar zijn.

Onder het motto ‘je kan nooit genoeg voorbereid zijn’, trekt de Belmodo-redactie dit jaar opnieuw met een goedgevulde rugzak naar de festivalweide. En hoewel ons elk jaar opnieuw wordt verteld dat je “tijdens de festivals echt niets meer nodig hebt dan een tent en slaapzak”, is er geen haar op ons hoofd dat eraan denkt om onze huid, haar, en kleding niet ook netjes te verzorgen tijdens het ochtendgloren op de camping. Watch and learn, festival people, dit is de ultieme Belmodo festival essentials list.

Zonnecrème

Zelfs al laat de zon zich niet zien, wanneer je een hele dag buiten op een weide vertoeft, is een likje zonnecrème geen overbodige luxe. Vergeet zeker niet je gezicht ook even van een laagje te voorzien.

Droogshampoo

Voor wie het vertikt om aan te schuiven aan de douches maar er toch shiney and fab uit wil zien. 

Eye roll

Feesten tot diep in de nacht, een mens zou van minder moe worden. Verdoezel je wallen met een ooggel; De verstevigende en egaliserende stoffen gaan de eerste tekenen van vermoeidheid tegen.

Alle beauty essentials voor festivals
12
Foto © Lancaster
Alle beauty essentials voor festivals
12
Foto © L'Oréal Elseve
Alle beauty essentials voor festivals
12
Foto © ICI PARIS XL

Reiniging

Na een lange nacht heb je vaak geen zin meer om jouw gezicht te reinigen, dat begrijpen we. Toch willen we je er nog eventjes aan herinneren dat het van levensbelang is dat je dat wel doet wanneer je na een festival niet vol met pukkels wil staan. Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Neem een olie mee waarmee je zowel je ogen als je gezicht kan reinigen. De reinigende olie van Cîme is een echte lifesaver. Je hebt geen doekjes of watjes nodig, je kan gewoon jouw handen gebruiken. Achteraf was je de olie van jouw gezicht met een beetje water.

Lip Balsem

Het is niet enkel belangrijk om je huid tegen de zon te beschermen, ook je lippen kunnen een verzorgend en beschermend product gebruiken. Labello bracht lippenbalsems met SPF-factor op de markt die je lippen tegen schadelijke UV-stralen beschermen.

Labello_Sun_Protect_SPF_30_55_ml_Stick_Labbra_Prot_0_1427982345
12
Foto © Belmodo
recette_cime_ml
12
Foto © Belmodo

Desinfecterende handgel

Je beste vriend tijdens festivals is ongetwijfeld Mr. desinfecterende handgel. Hij ontsmet je handen zonder dat je zeep of water nodig hebt. Super handig wanner je op zo’n ongelooflijk vies festival-toilet terecht komt.

Lichaam- en gezichtscrème

Je wil je toilettas vast niet te zwaar laden. Gebruik daarom een handige beauty combo: een crème die je zowel voor je gezicht als voor je lichaam kan gebruiken!

Alle beauty essentials voor festivals
12
Foto © Rituals
Dit mag niet in je festivaltas ontbreken
12
Foto © Eucerin

Een kleurtje in je haar

Meet jezelf een originele look aan door je volledige coupe (of enkel het onderste deel van je haar) in een opvallende kleur te verven. Kies voor de 1 day haarkleuringspray Colorista  van L’Oréal, het kleurtje was je er na het festival gewoont terug uit!

Bescherm je haar

We haalden het hierboven al aan, ook je haar kan door de zon beschadigd worden. Verzorg het daarom goed met een olie die het tegen die schadelijke UV-stralen beschermt.

Dit mag niet in je festivaltas ontbreken
12
Foto © L'Oréal Colorista
Dit mag niet in je festivaltas ontbreken
12
Foto © L'Oréal Elvive

Kreukvrij en fris

Onmisbaar voor de festival fashionista: de kreuk- en geurverwijderaar van Tada. Spray vanaf een afstand van 30cm op een gekreukt kledingstuk, laat even inwerken en trek dan zachtjes alle plooien glad. Gestest en goed bevonden op de Belmodo-redactie!

Smells like... Summer!

Kies ook wat geurtjes betreft voor een combo, een spray die je zowel op je huid als kleding kan gebruiken!

Dit mag niet in je festivaltas ontbreken
12
Foto © Tada
Dit mag niet in je festivaltas ontbreken
12
Foto © Rituals

Let op: op festivals is het niet toegelaten om niet-drinkbare vloeistoffen en gels in verpakkingen van meer dan 100ml mee te nemen. Zorg er dus voor dat je al de bovenstaande items in reisverpakking koopt of overgiet in een reisverpakkingsset die je bijvoorbeeld bij Hema kan vinden.

Enjoy the festivals!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten