0

Dirk Van Saene X Limited Edition in MoMu

F
News

3

Wij laten je zien wat het ModeMuseum Antwerpen weer te bieden heeft voor ons: een collab van Dirk Van Saene en Limited Edition.

In het ModeMuseum in Antwerpen loopt op dit moment de expositie van kunstenaar Rik Wouters. Maar het museum ging ook een andere collaboration aan met modeontwerper Dirk Van Saene en het Belgische tapijtenmerk Limited Edition. Samen maakten zij een kunstwerk/tapijt dat een meesterwerk bleek te zijn.

Dirk Van Saene is een Vlaamse modeontwerper en is deel van de Antwerpse Zes. Hij schilderde voor dit tapijt, net zoals Rik Wouters, zaken uit het dagelijks leven: katten, gras, bomen, … Hij zette dit om in een modern en primitief kunstwerk.

Hierna ging het werk naar Limited Edition, een Belgisch merk dat iconische tapijten op maat maakt. Zij waren vereerd dit werk te mogen vervullen voor het ModeMuseum en Dirk Van Saene. De handgetufte tapijten van Limited Edition stralen pure passie en vakmanschap uit.

MoMu Dirk Van Saene X Limited Edition
3
Foto © MoMu Antwerpen

Samen maakten deze twee een prachtig kunstwerk: een 5 meter diameter, handgetuft tapijt dat ook een zitmeubel is. En 100% Belgisch natuurlijk!

De heldere kleuren en primiteve tekeningen maken het kunstwerk heel speels en kinds. Het tapijt wordt tentoongesteld samen met andere ontwerpen in een donkere ruimte, waar enkel het tapijt en de ontwerpen belicht zijn. Dit geeft een heel mysterieuze en serieuze sfeer. Perfect voor een kunstwerk zoals dit. Dus: een meesterwerk dat perfect in het kader van het ModeMuseum en de expo van Rik Wouters past.

MoMu Dirk Van Saene X Limited Edition
3
Foto © MoMu Antwerpen

Ik ga zeker een kijkje nemen! En jullie?

09.10.2016
Geschreven door Leen DegerickxWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten