0

Dierproefvrije make-up labels

B
News / News

10

Ben je een fashionista die verzot is op make-up, maar ook een hart heeft voor dieren? Vind hier de beste make-up labels met een dierproefvrije policy!

Lush

Lush is een cosmeticamerk dat haar producten en ingrediënten niet op dieren test. Ondertussen zijn er al heel wat labels die dierproeven in hun cosmetica hebben verbannen, maar de policy van Lush gaat zelfs nog verder dan dat. Ze willen absoluut niet samenwerken met leveranciers die op dieren testen.

De leveranciers van Lush ondertekenen ieder jaar de verklaring waarin ze bevestigen dat ze zich aan dat beleid houden. Het hele inkoopproces van dit merk wordt gecontroleerd door een onafhankelijke partij zodat Lush zeker weet dat de leveranciers zich aan het strenge beleid houden. Bij Lush weet je dus 100% zeker dat je dierproefvrij shopt!

Dierproefvrije labels
10
Foto © Lush
Dierproefvrije labels
10
Foto © Lush
Dierproefvrije labels
10
Foto © Lush

HEMA

HEMA heeft een goed hart, dat bewijst het label door al van begin af nooit dierproeven op producten toe te staan. Dat is nog niet alles, want HEMA werkt in geen enkel geval met grondstoffen die op dieren zijn getest. Keep up the good work, HEMA! 

& Other Stories

& Other Stories is niet alleen een hippe shop, ze is bovendien ook dierproefvrij. Van de lipsticks, bodyscrubs tot de populaire body soufflé, niets is hier op dieren getest. De hele H&M-groep draagt trouwens dierproefvrij produceren, hoog in het vaandel. Laat je dus niet altijd misleiden door de prijs, want H&M draagt hier absoluut zijn steentje bij. 

Dierproefvrije labels
10
Foto © Belmodo
Dierproefvrije labels
10
Foto © &Other; Stories

The Body Shop

Hoewel The Body Shop tegenwoordig is overgenomen door een grote groep, stelt het beautylabel strikt anti-dierproeven te zijn. 

Dierproefvrije labels
10
Foto © The Body Shop
Dierproefvrije labels
10
Foto © The Body Shop

Rituals

Verwen je met de heerlijke producten van Rituals zonder last te hebben van je geweten. Voor het schoonheidsmerk Rituals is het namelijk uitgesloten om haar producten te testen op dieren. Het label is aangesloten bij de Stichting Dierproefvrij en daar mag ze gerust fier op zijn!

Dierproefvrije labels
10
Foto © Rituals
Dierproefvrije labels
10
Foto © Rituals

Rituals scoort punten op heel wat vlakken, ook ecologisch doet ze het heel goed. Voor de verpakkingen wordt zo veel mogelijk gewerkt met hout uit duurzame bron, glas en karton. Om de CO-2 voetafdruk zo klein mogelijk te houden, wordt het grootst mogelijke deel van de producten in Europa geproduceerd. 

02.05.2016
Geschreven door Camille LaurierWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten