1

Deze royals moet je volgen op Instagram

F
News

Royals saai, oubollig en stijf? Nope! Deze royals zijn alvast mee met hun tijd. Want blauw bloed of niet, ook royals zitten vandaag gewoon op Instagram.

Prinsen, prinsessen en andere mensen van koninklijken bloede: het doet ons nog steeds denken aan een luisterrijk verleden met decadente banketten, sierlijke feestjurken en wervelende bal masqués. Denk glitter & glamour à la Marie-Antoinette, Sissi en Grace Kelly. Maar royals zijn ook maar mensen natuurlijk, en de nieuwe generatie blauw bloed is helemaal mee met het digitale tijdperk.

Zo vind je o.a. Kate Middleton, Prins William en Prins Harry terug op Instagram (@kensingtonroyal), maar ook het Zweedse koningshuis (@kungahuset). Keurig verzorgde Instagram-accounts weliswaar, waarvan ik me moeilijk kan inbeelden dat de royals in kwestie ook effectief zelf iets posten.

Dit zijn de Instagram-accounts die de prinsen en prinsessen van de 21ste eeuw gewoon zelf updaten. Selfies en occasionele duckfaces incluis. Volgen, die handel! Want zo’n blik achter de koninklijke schermen is verslavend…

Koningin Rania van Jordanië (@queenrania)

Oké, oké, ook dit is een onberispelijk Instagram-account dat waarschijnlijk beheerd wordt door de persverantwoordelijke van het Jordaans koningshuis. Officiële opdrachten, missies en doelen die Rania een warm hart toedraagt vormen het gros van de posts. Maar af en toe post de ravissante Rania een doodgewone selfie met haar dochters of een foto van het prachtige boeket dat ze van haar echtgenoot kreeg voor haar huwelijksverjaardag.

A mum and wife with a really cool day job” zo omschrijft ze zichzelf, en die nuchterheid-met-knipoog siert haar. En aangezien the woman knows how to dress, zijn ook de overige posts een lust voor het oog.

Kroonprins Hoessein van Jordanië (@alhusseinjo)

De knappe Hoessein bin al-Abdullah is de oudste zoon van koningin Rania en koning Abdoellah II van Jordanië. De 21-jarige Jordaanse kroonprins studeert momenteel internationale geschiedenis aan de Georgetown University in Washington DC. Indrukwekkend: hij was de jongste persoon die ooit een vergadering van de VN-Veiligheidsraad mocht voorzitten!

Klinkt allemaal nogal saai en braaf? Weet dan dat deze jonge prince charming net als zijn vader ook nog een passie voor motorfietsen koestert. Brains, looks en een zekere ‘bad boy’-attitude? Move over, Harry!

Pauline Ducruet (@paulinedcrt)

Officieel heeft ze dan wel geen adellijke titel, maar van koninklijken bloede is ze zeker. Pauline Ducruet (21) is het 2e kind van prinses Stéphanie van Monaco en haar ex-bodyguard Daniel Ducruet.

Net als haar nichtje Charlotte Casiraghi heeft ze een grote interesse in mode: ze is afgestudeerd als styliste aan het gerenommeerde Instituto Marangoni in Parijs en studeert momenteel modeontwerp aan de Parsons School of Design in New York.

Verder is de prinses-zonder-titel een echt duiktalentje en heeft ze een zwak voor het circus, een passie die dateert van toen ze nog een tijdje bij het circus gewoond heeft, in de tijd dat haar moeder een relatie had met circusdirecteur en olifantentemmer Franco Knie.
 

Camille Gottlieb (@camillelachowski)

Ook Paulines halfzusje, de 17-jarige Camille Gottlieb, is officieel geen prinses, maar het leven dat ze leidt, is er wel eentje van glitter & glamour. Ook zij is een dochter van Stéphanie van Monaco en haar ex-bodyguard, zij het een andere, Jean-Raymond Gottlieb, hoewel wild child Stéphanie officieel nooit heeft willen bevestigen wie de vader was.

Camille zit momenteel gewoon nog op de middelbare school, maar zou naar verluidt fotografe willen worden.

Prinses Maria-Olympia van Griekenland en Denemarken (@olympiagreece)

De hotste royal it-girl van dit moment is zonder twijfel Maria-Olympia van Griekenland en Denemarken. De Griekse monarchie werd in 1973 dan wel afgeschaft, maar Maria-Olympia is het oudste kind van de Griekse kroonprins Pavlos en Marie-Chantal Miller, ontwerpster van kinderkledij. Geen wonder dus dat de 19-jarige prinses mode en fotografie studeert aan NYU.

Haar Instagram is gevuld met OOTD-inspiratie, idyllische vakantiekiekjes en frontrow pics bij o.a. Michael Kors en Valentino (naast Emma Watson!). En oh ja, het gerucht doet de ronde dat ze al een paar keer op date is geweest met niemand minder dan haar verre neef prins Harry! Zucht, I guess some girls really do have it all. To be continued
 

Prinses Isabella de Ligne La Trémoïlle - Orsini (@isabellaorsinideligne)

De bloedmooie Italiaanse actrice Isabella Orsini (41) trouwde in 2009 met de Belgische prins Edouard Lamoral de Ligne de La Trémoïlle, in een jurk die verdacht veel lijkt op de beroemde jurk van Kate Middleton een jaar later!

Op haar Instagram-account vind je vooral veel familiekiekjes met haar twee schattige adellijke telgen in weelderige decors. Een soort Downton Abbey anno 2016.

Prinses Elisabeth Von Thurn und Taxis (@elisabethtnt)

De Duitse Elisabeth Von Thurn und Taxis (TNT voor de vrienden) stamt af van een eeuwenoud Duits geslacht, maar er is niets stoffigs aan deze stijlvolle prinses. TNT is moderedactrice bij Vogue and leading the glamorous life.

Vorig jaar kwam ze nog in opspraak toen ze op Instagram een foto postte van een Parijse dakloze die Vogue las, met het onderschrift "Paris is full of surprises… and @voguemagazine readers even in unexpected corners". Weinig smaakvol, maar op stijlgebied kunnen we de 33-jarige moderedactrice alvast niet beschuldigen van slechte smaak!

03.02.2016
Geschreven door Kora-Lee LustBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo