0

Deodorant dossier: spray vs. roller

B
Skin care

3

Deodorant hoort over het algemeen bij de dagelijkse routine van je verzorging. Maar wat is nu de beste keuze, een spray of een roller? En waarom?

Er zijn allerlei verschillende fabeltjes die de ronder doen over deo. Dat bijvoorbeeld een roller niet hygiënisch is maar dan weer beter voor je huid ten opzichte van een spray. Maar wat is hier nu van waar?

Het is vooral belangrijk dat je kiest voor een deodorant die zowel van geur als van vorm het best bij jou past en waar jij je het meest comfortabel bij voelt.  Zowel voor de spray als voor de roller zijn er enkele voor- en nadelen waar je rekening mee kan houden als je kiest welke vorm van deodorant gaat gebruiken. 

Deodorant spray vs roller
3
Foto © Dove

PRO SPRAY

Het grootste voordeel van de spray is waarschijnlijk dat de verpakking niet in aanraking komt met je huid waardoor het hygiënischer overkomt maar ook is de spray gemakkelijker te gebruiken en droogt hij sneller op. Door een spray wordt er ook meer geur verspreid waardoor slechte geurtjes sneller verdwijnen. 

CONTRA SPRAY

Er zijn verschillende spray deodoranten die aangeven dat hij geen vlekken maakt op je kledij maar helaas is dit niet het geval bij ze allemaal. Ook kan een spray gemakkelijker irritaties opleveren in combinatie met het scheren van je oksels omdat het met een hoge druk in contact komt met je huid. 

Deodorant_Belmodo_roller_rexona_stresscontrol
3
Foto © Rexona

PRO ROLLER

Omdat je een roller direct aanbrengt op je huid gaat er minder product verloren waardoor je er langer mee doet maar ook de irritatie van je huid wordt hierdoor sterk verminderd door de zachte vorm van aanbrengen. 

CONTRA ROLLER

Zoals vele mensen zeggen is een roller inderdaad minder hygiënisch voor een roller. Minder, maar dus niet onhygiënisch omdat de roller zo ontwikkeld is dat het zo weinig mogelijk bacteriën opneemt. Als je voorstander bent van een roller is het wel aan te raden om deze vooral te gebruiken direct na het douchen en doorheen de dag te kiezen voor een spray omdat deze het zweet sneller opdroogt. 

Het is dus vooral een persoonlijke keuze of je kiest voor een spray of een roller en het heeft beide voor- en nadelen. Voor welke deodorant kies jij? 

01.04.2016
Geschreven door Laura HeylenWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten