0

De modereis: onze dolle fashionavonturen

F
News

9
11.02.2015
Geschreven door Ilja De Weerdt

Dolle fashionavonturen op modereis.

JANUARI 2015: DE KNACK WEEKEND MODEREIS

Ondertussen rollen we in de maand december en naast de examens van de kids, de Sinterklaascadeaus en de kerstshopping, en eindejaarsfeesten (Happy New Year!) begint volop ons shootseizoen! A very busy maand dus! Here we go!

Op 7 januari zitten we met z’n allen op het vliegtuig naar Tenerife!

Maandag 5 januari: What was I thinking? My God! De meeste bureaus (lees: Parijs) gaan pas open op 5 januari. Alles was gelukkig aangevraagd rond half december, maar, as you know already, bevestigen ze pas een paar dagen op voorhand! Francis en ik hebben ons zot gebeld! En, als kers op de taart, krijgt Milaan één of andere heks (lees: hun “Sinterklaas”) op bezoek op 6 januari, waarop ze daar allemaal beslissen om de brug te maken op 5 januari! Alsof we nog geen stress genoeg hadden!

Dinsdag 6 januari: na de laatste pick-up’s en het eindeloos uitpakken van internationale en nationale leveringen kunnen we de definitieve styling maken. Daar zijn we ook nog een tijdje zoet mee, en believe me.... opening the boxes, is not always happiness! Dan pas kan het inpakken beginnen. We hebben de werkkamer achtergelaten om 1 u ‘s nachts en twee uur later hebben we er al opnieuw afgesproken om de valiezen in de taxibus in te ladenyou can count the hours of (non) sleep? Maar bon, we zijn dus op het vliegtuig geraakt met onze 12 valiesjes. Ja, je leest het goed: 12 valiezen, gevuld met alle (nu ja, ongeveer alle) verwachte kleren!

Woensdagochtend 4 u: verzameling van het modeteam! Visagist Rudi Cremers, model Anais (BE Models), fotograaf Luc Praet en assistant Christian Jimenez komen goedgehumeurd naar ons toe! Samen reizen we met 21 valiezen en nog heel wat fotomateriaal! Here we go! We are so ready!

De Knack Weekend Modereis
9
Foto © Ilja De Weerdt
De Knack Weekend Modereis
9
Foto © Ilja De Weerdt

Bij aankomst in Tenerife splitsen we ons onmiddellijk op. Het team gaat naar het hotel: Francis om uit te pakken en massa’s te strijken, Rudi om van zijn kamer een beautysalon te maken, Christian om al het fotomateriaal uit te pakken en shoot-klaar te maken en Anais (we blijven voor eeuwig jaloers) to do a beauty-sleep on command! Zij moet er elke dag stralend uitzien, dus relaxen is de boodschap!

Luc en ik zijn meteen na aankomst in een aparte auto vertrokken om de verschillende locaties te gaan bekijken die we vooraf hadden uitgekozen.

Bovendien moeten we nog onze permit gaan oppikken, om te mogen shooten in het natuurpark de Teide (vreselijke bevalling was dit).

BELMODO-ILJADDWEERDT-20
9
Foto © Belmodo
De Knack Weekend Modereis
9
Foto © Ilja De Weerdt

‘s Avonds, we all meet again met een glaasje wijn, om zo het verloop voor de komende dagen te bekijken! Kort daarna wals ik naar bed…

8 januari: we zijn shootklaar, maar wachten nog steeds op de (verdomde) permit om de Teide op te mogen! Na veel over-en-weer gebel, beloven ze mij dat het morgenvroeg in orde komt. We beginnen rustig te shooten rond het hotel.

Een welver9 januari: Na een bezoek aan de lokale bank voor een deposit, komt het heugelijke nieuws dat we de permit hebben voor de Teide! We springen allemaal blij in de minibus! Anais is helemaal klaargestoomd door Rudi en goedgehumeurd trekken we naar boven. Maar, het goed humeur verdwijnt snel na het zien (en voelen) van de… sneeuw! On-mo-ge-lijk om te shooten! We vriezen bijna aan de grond. Tot grote ergernis van Luc Praet. De locatie is prachtig. Plan B? Thank God dat we zo een hecht team zijn en positief blijven! Na het korte brainstormen beslissen we om voor de kustlijn te fotograferen, veel sneller dan oorspronkelijk gewild, en met a total change of plans gaan we de strijd tegen het korte winterlicht aan.

Het resultaat mag er zijn, en is te bewonderen in de Mode, dit is Belgisch.

Tevreden trekken we naar het hotel, waar we Maria, ons 2de model verwelkomen.

Now we have 2 beauties from BE Models!

’s Avonds zoeken we de ontspanning op en gaan we naar het lokale visrestaurant.

diende zalige maaltijd en een geslaagde gezellige avond!

De Knack Weekend Modereis
9
Foto © Ilja De Weerdt
De Knack Weekend Modereis
9
Foto © Ilja De Weerdt

10 januari: Vandaag shooten we het badmodenummer. We hadden een perfecte locatie gevonden, maar eenmaal aangekomen, kunnen we onze ogen niet openhouden door een fijne zandstorm.

Ons nog van geen kwaad bewust, vertelt een plaatselijke dame (van de kite-club) ons vrolijk dat er de komende 3 dagen een Sahara Storm is aangekondigd.

Voor een kite-club, een droom. Voor ons? De hel! Plan B?

Komt in orde. We’re used to Plan B's!

We springen terug in de bus (waarvoor ook nog eens extra dank aan onze rustige gids!) en rijden de andere kant op om de storm voor te zijn, en zetten daar, alweer, een SUPER-reeks neer!! We werken blijkbaar goed onder druk! ;-)

En als beloning (oops, we zijn vergeten eten!) A Burger King! 'Cause i truly can never resist that! Whopper rules! The best best in the world!

De laatste foto moeten we door vloed op een andere plaats gaan shooten.

Korte schets: Anais gaat met haar prachtige Eresbikini enthousiast het water in met het surfboard, er komt een grote golf aan, ze krijgt de plank tegen haar taille, vervolgens tegen haar hiel, ze moet de plank loslaten, de (dure!!) plank drijft af naar een grote rots aan de zijkant. Om hoge kosten te vermijden, ren ik zonder nadenken de plank achterna, en de rest, is historyno words needed, just enjoy the picture! Want ik zag het volledige team op de grond krullen van het lachen, en ik kon zowat in mijn broek doen, ik was toch al kletsnat van kop tot teen! Including my Balenciaga!!

De Knack Weekend Modereis
9
Foto © Ilja De Weerdt
De Knack Weekend Modereis
9
Foto © Ilja De WeerdtWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten