1

De meest populaire sporten van het moment

B

Met de Belmodo Fit Summit in het achterhoofd gingen wij op zoek naar de coolste sporten van het moment. Ready to get fit?

Paaldansen

Ahum, Paaldansen? Als sport? Akkoord, er rust nog een klein taboe op paaldansen maar deze krachtsport is vandaag he-le-maal in! En the reason why moet je niet ver zoeken. Paaldanseressen hebben namelijk echt een goddelijk lichaam.

Net daarom startten heel wat vrouwen de voorbije jaren met paaldansen. Het is een heel erg intensieve sport waar je krachtig én lenig moet voor zijn. Ook op de Belmodo-redactie zijn er twee ladies die vaak het beste van zichzelf geven tijdens de paaldansles en hun mening is dezelfde: lots of fun maar heel lastig en pijnlijk, zeker in het begin. Zet je dus schrap want je komt zeker en vast buiten met blauwe plekken en brandwonden op niet zo fijne plaatsen. Mensen met een turn- of dansachtergrond hebben hier misschien een voorsprong, want lenigheid is wel vereist.

Voor wie paaldansen nog een groot mysterie is: het is een mengvorm tussen dans en atletiek waarbij je als het ware danst rond een paal en dit meestal in ietwat uitdagende poses. Paaldansen werd bekend in de jaren ‘80 toen de strippaal opkwam in stripclubs in Canada, maar het bestaat eigenlijk al veel langer, het werd namelijk al uitgevoerd bij het Chinese circus.

Waag jij je aan een paaldansles?

Er zijn heel wat plekken in Vlaanderen waar je kan leren paaldansen. Zo is er o.a. NoXCuse in Gent waar onze Belmodo-redactrice les volgt.

Buikdansen

Ook de volgende sport is ietwat sensueel. Buikdansen is namelijk ook heel up and coming! Dit type dans is een van de oudste ter wereld (zo’n 5000 jaar oud) en is afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De naam is ietwat misleidend want je beweegt niet hoofdzakelijk je buik bij deze dans, het zijn vooral je heupen en bekken die het werk doen.

Buikdansen is een leuk alternatief voor paaldansen als je iets minder sterk of lenig bent of sneller en blessure oploost! Je kan de danssport beoefenen bij heel wat verschillende dansscholen en bij onafhankelijke lerar(ess)en. Een voorbeeld hiervan is Soraya. Zij geeft zowel beginnerslessen als lessen voor gevorderden in groep. 

Padel

Padel bestaat al sinds 1962, maar het is pas de laatste jaren echt een bekende sport gesworden in België. De sport werd uitgevonden in de Mexicaanse stad Acapulco door de zakenman Erique Corcuera. Door gebrek aan oppervlakte voor een tennisterrein bedacht hij een sport die leek op tennis, maar waarvoor je minder plaats nodig had. Kort gezegd is Padel een racket – en balsport voor twee spelers of voor paren waarbij je een soort tennisbal over een net speelt. De sport is eigenlijk een mix tussen tennis en squash omdat het terrein wanden heeft. Het is de bedoeling dat de bal over het net op de speelhelft van je tegenstander wordt geslagen en dat zonder dat de bal één van de wanden raakt. Wat is het doel? Je moet ervoor zorgen dat je enemies de bal niet kunnen terugslaan, zoals bij tennis dus. 

Een vriendin beoefent de sport al een tijdje en heeft zich ook al snel bij een padelclub gevoegd. Haar opinie? Ze vindt een superleuke sport omdat het iets helemaal nieuws is. Ze speelde voorheen tennis, dus haar achtergrond in de sport is hier wel een bonus. 

Via de site van de Vlaamse Padelfederatie vind je alle info over evenementen en clubs waar je Padel kan spelen! 

Squash

Voor wie Padel toch niet meteen ziet zitten en het idee van de glazen wanden wel cool vindt, kan aan Squash doen! Het is een racketspel dat net als Padel  door twee personen in een gesloten ruimte wordt gespeeld. Het verschil met Padel is dat het niet met een net wordt gespeeld, maar met een solide muur waar je de bal op terugkaatst. Je kan het op sommige vlakken vergelijken met tennis, het concept is hetzelfde, maar hier staan de spelers niet recht tegenover elkaar, maar naast elkaar. 

Hetgeen ikzelf altijd supercool vond aan squash was de glazen wand waar je de bal op kon terugkaatsen. Het kind in mij wordt op die momenten toch eventjes wakker! 

Wei graag eens wil squashen, kan bij verschillende sportclubs in Gent terecht.

Nog meer te gekke sporten ontdekken? Kom dan zeker langs op de Belmodo Fit Summit op zaterdag 27 mei 2017 in Antwerpen

30.04.2017
Geschreven door Cheyenne CuréBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo