0

De laatste loodjes

F
News

7
20.11.2014
Geschreven door Karin Nunez de Fleurquin

Elke maand heeft zijn specifieke edelstenen.

Deze stenen worden ook gebruikt als geboortestenen, bij uitbreiding wordt er dan gekeken of die steen al dan niet bij je sterrenbeeld past. Dit gebruik is eeuwenoud. Vroeger geloofde men zelfs in de helende en magische krachten. En tot op de dag van vandaag krijg ik bij regelmaat verzoekjes om stenen te kiezen in functie van de geboorte. En omdat het vandaag Sofie haar verjaardag is ga ik op zoek naar haar steen.

Abracadabra … en Sofie haar happy birthday stone is … Topaz. Feliz cumpleaños, Sofie, because you rock

x x x

De laatste loodjes
7
Foto © Karin Nunez De Fleurquin

Necklace uit  de ‘Midsummernight’ collection by Karin Nuñez De Fleurquin.

The Wait is almost over ...

Nog een aller-aller-allerlaatste lijstje to do’s vooraleer ik eindelijk mijn webshop www.karinnunezdefleurquin.com kan lanceren. Mijn god, wat een bevalling. Je moet werkelijk aan alles denken. Maar het zal de moeite waard zijn, dat hoop ik alvast. 

Ik zet nog even de puntjes op de i. Nog enkele fotootjes maken, de homepage tweaken, de betalingsmodaliteiten integreren, shipping regelen … en we zijn klaar. Looking good. After all, you never get a second chance to make a 1st impression.

De laatste loodjes
7
Foto © Karin Nunez De Fleurquin

A business doing pleasure

Om mijn zenuwen wat te kalmeren maak ik even tijd vrij om langs de mooie winkel van Geert De Bruycker te gaan - op de hoek van de Volksstraat en de Kronenburgstraat in Antwerpen. Even wegdromen, op zoek naar de perfecte meubels voor mijn nieuwe atelier. 

Geert De Bruycker / Nordic Vintage Design is gespecialiseerd in authentiek, gedocumenteerd Scandinavisch vintage design uit de jaren '40, '50 en '60. Geert zit een week per maand in Denemarken en Zweden om stukken te zoeken en aan te kopen.

De laatste loodjes
7
Foto © Karin Nunez De Fleurquin

Hier alvast mijn selectie meubeltjes:

1. Noors barmeubel - Hoogkwalitatief barmeubel in Rio palissander ontworpen door Thorbjorn Afdal en in de jaren '50 geproduceerd door 'master cabinetmaker' Bruksbo in Noorwegen. Ingenieus en met prachtige details in messing.

2. '3117' bureaustoel - Ontwerp van Arne Jacobsen (1902 - 1971), wereldberoemde Deense architect en designer (ook bekend van de 'Egg' en de 'Swan') Deze bureaustoel is een ontwerp van 1955, en dit exemplaar is de allereerste editie door Fritz Hansen (jaren '50), met fijne wieltjes & de originele lederen bekleding! Ik zou het wel weten!

3. 'Artichoke' plafondlamp - Iconische lamp van Poul Henningsen (1894 - 1967), de Deense 'lichtarchitect', geproduceerd door Louis Poulsen. Ontwerp van 1958 - dit exemplaar is een vroege editie van de 72cm versie in koper met 'single suspension' en handvaten.

4. 'Pernilla' easy chair met footstool - Ontwerp van Bruno Mathsson (1907 - 1988), Zweedse architect en designer, meester van de ergonomie. De zetel is een ontwerp van 1943, en dit exemplaar is van 1943 (handgetekend label) - dus de allereerste editie door Karl Mathsson AB, met de originele bekleding.

Wonderful craftmanship

Tijd om je mister Wouter Hoste voor te stellen. Wouter is een man van goede smaak, een talent in de mode, en vond nog niet zo lang geleden zijn grootste passie: keramiek. Ik bezoek zijn atelier en krijg in primeur zijn laatste keramiekcollectie te zien.

Wat oorspronkelijk begon met verzamelen van vooral Belgisch modernistisch werk uit de jaren '50 tot '70 nam snel ongekende proporties aan. Waar het hart van vol is …

Wouter verzamelt voornamelijk keramiek uit de ateliers van Perignem (Beernem) en Amphora (Brugge, Sint-Andries). Daardoor kwam hij in contact met Elisabeth Vandeweghe, de 2de eigenaar van het atelier Perignem. Haar vader begon deze studio rond 1949 en vanaf 1958 werden andere kunstenaars in het atelier toegelaten om daar een opleiding te volgen, en om eigen creaties te maken. En in die traditie is Wouter zijn beurt.

De laatste loodjes
7
Foto © Karin Nunez De Fleurquin

Keramiek maken is een ambacht, vertelt hij me: "iets waar ik bijzonder veel belang en waarde aan hecht. Fantastisch om opnieuw een 'vak' te kunnen leren. Nieuwe horizonten, uitdagingen, ontdekkingen en ontmoetingen."

Ook zijn inspiratie komt vaak uit de hoek van technologie en biologie: microscopie, ct-scans, radiografie … - we ‘re on a boat ;-)

Wouter is altijd gefascineerd geweest door science fiction, gooi daar nog wat vintage invloeden bij, zijn liefde voor grafiek en pop-art, zijn passie voor design en (oude) verlichting en je treedt binnen in het koninkrijk van Wouter Hoste. And me, your princess Leia, is present

De laatste loodjes
7
Foto © Karin Nunez De Fleurquin
De laatste loodjes
7
Foto © Karin Nunez De Fleurquin

Earrings uit de "Yaël" collection by Karin Nuñez De Fleurquin.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten