0

De kick van het ontwerpen

F
News

8
02.11.2015
Geschreven door Red Juliet

Niets zo heerlijk als helemaal opgaan in het ontwerpen van een nieuwe collectie.

Na het bezoek aan de stoffenbeurs Première Vision in Parijs ben ik helemaal in the mood en komt de inspiratie pas echt op gang.

Ik heb mijn eerste ontwerpen klaar wanneer ik naar de beurs ga. Wanneer ik daar binnen kom, word ik helemaal blij, als een kind in een snoepwinkel. Ik geef mijn ogen de kost en begin naar hartenlust rond te neuzen en stoffen te betasten. Daarna moet ik streng gaan selecteren.

Tegenwoordig probeer ik, als ik naar Parijs ga, business indien mogelijk met wat fun te combineren. Deze keer ging mijn nieuwe medewerkster, Eva, mee naar de beurs. Ook 2 vriendinnen gingen mee, de ene omdat ze het gewoon leuk vindt en de andere voor haar eigen label. Een toffe bende! 

De kick van het ontwerpen
8
Foto © Red Juliet
De kick van het ontwerpen
8
Foto © Red Julliet

Ik had een appartementje via air bnb geboekt voor 3 nachten. Lekker crashen na een drukke ‘werk’-dag en een lekker restoke in onze bruisende straat die gesitueerd was in Canal Saint Martin.

De kick van het ontwerpen
8
Foto © Red Juliet

De dag erna bleef enkel Eva nog en konden we wat prospectie doen, en vooral genieten van Parijs. Zaterdag kwam mijn zus met haar dochter en mijn dochter Kato, 2 beste vriendinnetjes. Kato wilde al zo lang eens naar Parijs gaan en dit was  het ideale moment om het eens te combineren. Een ideale afsluiter van weer een heerlijke tijd in het prachtige Parijs.

Intussen zijn alle stalen toegekomen. De eerste selectie is al gebeurd, dat houdt in: kijken of de stof kwalitatief genoeg is, verschillende gelijkaardige stoffen met elkaar vergelijken en de juiste stof voor het juiste model uitkiezen. Helaas moeten ook de mooiste stoffen, mijn favorietjes, soms geschrapt worden wegens te duur of niet ideaal voor bepaalde stuks. Nu zit ik dus een beetje in tweestrijd, ik kan sommige stoffen niet laten vallen, maar moet de staaltjes echt gaan uitdunnen. In ieder geval is het steeds super om zo’n collectie tot stand te zien komen, zelfs na 9 seizoenen.  

De kick van het ontwerpen
8
Foto © Red Juliet
De kick van het ontwerpen
8
Foto © Red Juliet

Momenteel verkopen we de wintercollectie 15-16 en hebben we de wholesale verkoop van zomer '16 aan de winkels afgerond. Ook starten we de productie op en ben ik volop de wintercollectie 2016-17 aan het ontwerpen. Het is heel fijn om de huidige collectie te verkopen in de winkel en te horen van je agenten dat de volgende zomercollectie goed verkocht heeft in wholesale. Maar wat mij nog het meeste plezier en een kick geeft zijn de 1e lijnen op papier, de eerste stofjes keuren en knippen en het tot leven zien komen op patroon en de eerste prototypes. Heerlijk!

De kick van het ontwerpen
8
Foto © Red Juliet
De kick van het ontwerpen
8
Foto © Red JulietWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten