5

De Invasie achter de schermen

F
News

24.03.2013
Geschreven door Yves Drieghe & Bert Pieters

Zo vlak voor De Invasie van Gent schudden en beven we altijd een beetje. Dat evenement is een jaar keihard werken door heel veel verschillende mensen.

Net een week ervoor krijg je al wel eens de bibber in je lijf. Maar dan denken we aan de strijdbare, grappige & fijne momenten die eraan vooraf gaan.

5
Foto © De Invasie

Zoals onze eerste ontmoeting met Dutch Design Week, ergens in de zomer, in hun kantoor in Eindhoven. Het jaarlijkse evenement was in volle voorbereiding en wij gingen er ons verhaal vertellen. Bleek dat ook zij, net als ons, de basisinsteek 'ten dienste van de ontwerper' namen en net dat zorgt ervoor dat we goed kunnen samenwerken.

Hans Robertus – directeur van Dutch Design Week – komt vertellen over zijn evenement en jonge ontwerpers op #DIVG. Op Dutch Design Week ontdekten we ook Ixxi.nu : een heerlijk ophangsysteem dat je kunt customizen zoveel je wil. Dit weekend zie je 't met onze robot!'

5
Foto © De Invasie

Het hele team van De Invasie zoekt altijd naar fijne samenwerkingen. Belmodo.tv was één van onze eerste liefdes, en onze laatste hartstochtelijke relatie gingen we aan voor Maart Design Maand: samen met Fré (van Designmarkt), Emma (van Myfashionblog), Saskia (van Kask) en Katrien (van Stof-e-ring) doken we in bed om een nieuwe love baby te maken: Maart Design Maand was en is intussen al een begrip in Gent geworden. Volgend jaar dus meer van dat!

5
Foto © De Invasie

Eén van de spannendste dingen aan een evenement is het maken van de campagne. De robots (wij, maar ook Kaat, Heide, Pieter en Yousra) steken daarvoor graag een tandje bij in onze creatieve hoofden.

Die creativiteit leidde dit jaar o.a. tot een vette krant (met 48 pagina's dikker dan je gemiddelde dagblad ;-) ), een funky huisstijl en ook onze Gentse Koppen. Jan Cnudde was voor deze onze huisfotograaf die bekende Gentenaars vastlegde die zich ook klaar maakten voor #DIVG. Nu jij nog!

5
Foto © De Invasie

En als we dan de volledige richting bepaalt hebben rest ons het belangrijkste. Strijders kiezen. Onze wilde en hoofdzakelijk vrouwelijke jury selecteerde er zo'n 60. Black Balloon gooit er in hun Black Balloon Room nog eens een tiental extra tegenaan. Het moet gezegd: selecteren met een luide groep eigenzinnige dames is een hele uitdaging, maar het loont de moeite. Het resultaat kan je nu deels zien in het stadsparcours en zaterdag en zondag helemaal op De Invasie van Gent.

Je ontdekt alle strijders via de website van De Invasie van Gent. 
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest
Last items

Belmodo Beach Bag with tassels


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin een duoticket voor WECANDANCE via Zalando

Deelnemen

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

17.05.2017 - 31.07.2017

Behold the Belgian Bunch

12.08.2017 - 13.08.2017

We Can Dance 2017

Ontdek meer

Guest editor

Tine en Fien Prophete

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een duoticket voor WECANDANCE via Zalando

Deelnemen
Agenda

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

17.05.2017 - 31.07.2017

Behold the Belgian Bunch

12.08.2017 - 13.08.2017

We Can Dance 2017

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo