0

De 'I woke up like this'-looks tijdens LFW

F
News

7

Op de laatste dag van LFW sloot Marques ' Almeida de week af met een opvallende trend: de 'I woke up like this'-look.

De Fashion Week zit erop, althans, die van Londen. Vanaf morgen is Milaan aan de beurt, die ons ongetwijfeld ook zal verrassen. De Londen Fashion Week werd gisteren afgesloten met show waaronder Toga, Ashley Williams, Mother of Pearl en de meest opvallende: Marques ' Almeida.

Groene trui op de catwalk
7
Foto © Vogue
Blauw ensemble
7
Foto © Vogue
Roze outfit op de catwalk
7
Foto © Vogue

Dé show waar iedereen het over had was zonder twijfel die van Marques ' Almeida, die normaal altijd kiest voor traditionele meisjes en bijpassende outfits. Deze keer pakte ze het anders aan: ze ditchte 'het normale meisje' en ging voor een andere twist.

Niet alle modellen waren professioneel, want er zaten zelfs vriendinnen van de ontwerpers tussen die geen ervaring met catwalks hebben. Maar waarom veranderde Marques plot haar hele concept?

Oranje oversized jas
7
Foto © Vogue
Martha Marques op de catwalk
7
Foto © Vogue
Blauw kleed op de catwalk
7
Foto © Vogue

Martha werd geïnspireerd door onafhankelijke vrouwen die hun carrière op de eerste plek plaatsen en hun eigen ding doen, zoals journalisten, stylisten en fotografen. Ook de Franse designers in Parijs, Vêtements en Christelle Kocher, pasten de 'I woke up like this'-look toe door de kledij nonchalant te maken en hun vrienden in te schakelen.

Martha heeft een jongere zus Sofia, die haar inspireerde voor deze collectie: "Goodbye abstract explorations of fabrication, hello comfort."

De 1e look zette de toon meteen: een paarse slip dress met een gigantisch hemd overheen, gecombineerd met hoge, zwarte hakken. Daarna zagen we enkele streetwear basics zoals een oranje jas en gescheurde jeansbroeken.

Rihanna/Beyoncé

Tijdens de catwalk speelden songs van Rihanna en Beyonce waaronder 'Let me cover your sh*t in glitter', waarbij de front row opvallend enthousiast werd van het catchy refrein.

Naast de opvallende kledij, droegen de modellen ook opvallende make-up van M.A.C.

24.02.2016
Geschreven door Lauren De MaereWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten