0

De grote mascaratest: budget vs. premium

B
Make-up

6
25.06.2016
Geschreven door Nanja Massy

Als er één ding is dat alle vrouwen in hun make-uptasje moeten hebben, dan is het wel mascara. Een goede mascara zal je een open blik geven en de vermoeidheid uit je ogen halen.

Maar wat is nu per definitie een goede mascara ? Eentje die niet klontert? Maar misschien hou je net van volume waarbij de wimpers een beetje tegen elkaar aankomen. Ik test budget mascara’s tegenover premium brands. Het hoeft niet altijd duur te zijn om goed te zijn. Het heeft allemaal te maken met het soort borsteltje en wat voor resultaat je voor ogen hebt. 

Cien - Volume mascara

Cien - Volume mascara
6
Foto © Charis Boel

Lidl brengt een beautylijn op de markt. Deze mascara brengt een zacht laagje aan over je wimpers, niet met super veel volume maar wel zonder klonters en geplak. Meer moet dat niet zijn. Met zijn € 1,99 is hij dus wel zijn prijs waard.

Yves Rocher - Vertige Longueur

Yves Rocher - Vertige Longueur
6
Foto © Charis Boel

Deze nieuwe mascara van Yves Rocher is vanaf september 2016 verkrijgbaar in 3 tinten. Het heeft een nog nooit gezien borsteltje in de vorm van een staafje, waarmee je perfect alle wimperhaartjes kan aanzetten. Van de binnenste ooghoek tot het uiteinde van de wimpers. Ideaal ook voor Aziatische vrouwen (€ 23,90).

Benefit - They’re Real mascara & primer

Benefit - They’re Real mascara
6
Foto © Charis Boel

De mascara heeft een handige borstel met bovenaan de vorm van een bolletje, zodat je heel makkelijk verticaal wimper per wimper kan aanzetten. Het bestaat in gewone mascara en als primer.

De primer zal ervoor zorgen dat je mascara zacht genoeg blijft waardoor je 6 uur later heel makkelijk nog een laag mascara kan toevoegen. Heel handig dus om een daglook in een avondlook te transformeren zonder dat je je eerst moet ontschminken. De primer boost ook de lengte en scheiding tussen de wimpers en is waterproof (€ 26).

Yves Saint Laurent - Vinyl Couture

Yves Saint Laurent - Vinyl Couture
6
Foto © Charis Boel

Voor de durvers onder ons: deze mascara is soepel en glad, het geeft volume en heeft een enorme kleurimpact. Het is vernieuwend door zijn soepele en vloeiende textuur net zoals vinyl.

Met 9 sterke kleuren die we nog nooit eerder zagen in een mascaraflacon. Van kobaltblauw tot groen en zelfs fuchsia. Het is leuk als speels detail door er enkel de puntjes van je wimpers mee aan te zetten (€ 31,50).

Sisley - So curl

Sisley - So curl
6
Foto © Charis Boel

Het is een mascara met een compleet verzorgende formule. Met een resultaat van verbluffend lange wimpers die dag tot dag langer, dikker, sterker en mooier worden. De formule bevat een Vitamine Peptide en hecht zich op de wimpers voor een 2-delige werking:

  • 1. De wimpers zijn zichtbaar langer en dikker.

  • 2. De wimperhaartjes zijn sterker en vallen minder uit bij het verwijderen van de make-up.

Het heeft een hightech borsteltje dat werkt als een wimperkruller. In één keer heb je alle wimperhaartjes, zelfs de allerkleinste mee. Verkrijgbaar in diep zwart, bruin en blauw. Ik moet toegeven: het is wat prijzig maar meer dan waard (€ 42,30).
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten