2

De Grote Dag zit erop! (huilen)

F
News

28.09.2016
Geschreven door Lize Feryn

Ik ben al vaak naar premières geweest. Red carpets zijn voor mij niet nieuw, maar telkens ging ik als gast ...

Dan mag je ook wel eens op de foto, en ja, wie weet kom je jezelf wel eens tegen in de roddelblaadjes met een mini-verslagje over je outfit van die avond. Of wie die mysterieuze jongen aan mijn zij dan wel mag zijn. 

(‘Gayfriend’ is mijn standaard antwoord, tot grote ontgoocheling van de Dag Allemaals en Story’s van deze wereld. Wanneer ik in mijn vriendenkring kijk, klopt dat 90% van de keren. Bijna altijd prijs dus.) 

Maar deze keer was het anders. Deze keer stond mìjn hoofd op het affiche te pronken en zouden we met z’n allen kijken naar een film waar ik, samen met een hele ploeg die ondertussen een beetje familie geworden is, mijn hart heb ingelegd. 'Een Echte Vermeer'. 

Het voelt een klein beetje als in je ziel laten kijken. Wat je tussen acteurs en makers fluistert op set om de film en de personages de juiste richting uit te wijzen, klinkt ineens kraakhelder doorheen de boxen van de zaal. Elke zucht, elke traan, elke blote tepel (woeps) wordt duizend keer groter geprojecteerd op een HD-scherm. Spannend, dat zeker. Vooral omdat mijn familie in de zaal zat. En vrienden. En belangrijke filmmeneren en mevrouwen.

Achteraf bekeken vind ik het vreemd dat ik ondanks mijn hoge hakken, het weinige suiker in mijn bloed en de zenuwen de hele avond niet van mijn stokje ben gegaan. Qua drama-gehalte had dat wel geteld, en ook de pers had het zeker smakelijk gevonden. Maar niet dus. Ik ben best wel trots op hoe ik door de avond ben gewalst. 

Starting with: the Red Carpet! In mijn vorig artikel kon je lezen hoe ik op zoek was gegaan naar de perfecte jurk. Mijn keuze was gevallen voor de prachtige mermaiddress van Elisabetta Franchi via Fashion Club 70. Nul komma nul spijt van. Strak model waar ik me goed in voelde, aansluitend waar het hoorde en ik was geen overversierde kerstboom, zoals dat wel eens gaat bij te enthousiaste rodelopergangers.

De juwelen werden voorzien door Messika, een merk tot voor kort voor mij onbekend, maar tegenwoordig helemaal fan van euh ... al hun modellen! For real, check it out. Waar veel andere merken die met echte diamanten werken nogal snel vervallen in het ofwel über-klassieke ofwel in-your-face decadente, heeft Messika een prachtige, vernieuwende juwelenlijn. Ik droeg een stoere doch chique armband, engelvleugeltjes als oorringen en een prachtige handband. De naam zegt het zelf, het is geen ring, geen armband maar een band die rond je handpalm gaat. Voor de vraag komt: hij zit gemakkelijk en neigt niet af te vallen. Ik ben fan!

Voor de clutch kon ik rekenen op, jawel, mijn zusjes! Een echte Feryn in mijn hand mocht natuurlijk niet ontbreken. We kozen voor een simpel en chique model waar als knipoog heel fijn een zinnetje van de film in stond gelaserd: 'De kunstenaar zoekt niet, hij vindt.'

Een Echte Vermeer: première
2
Foto © Lize Feryn

Samen met hoofdrolspeler en topacteur Jeroen Spitzenberger werd ik tot vlak aan de rode loper gereden. We hadden stiekem eens geoefend op het elegant uit de wagen stappen. Dus zo ging dat. Voor we het goed en wel beseften stonden we als echte filmsterren te poseren op de Red Carpet. Verblind door de flitsen, overdonderd door het moment. Een fractie van een seconde dacht ik: misschien moet ik nu keihard iets roepen over de opwarming van de aarde of een ander wereldprobleem. Nu ik gehoord en gezien word. Maar ach, wat anders dan een klein mediadingetje had het kunnen worden. We waren daar om de film te bekijken. Met al dat gedoe errond, zou je dat bijna vergeten.

De film voor het eerst op groot scherm bekijken, met zoveel mensen samen, geeft een kick. Ik was trots, blij, soms een beetje beschaamd, gevuld met ongeloof, geïntrigeerd en ga zo maar door. Na de film en het hartverwarmende applaus werden cast en crew nog even op het podium geroepen. En wanneer we iedereen gefeliciteerd hadden, gekust en geknuffeld, konden we eindelijk aan de drank! … Knipoog, smiley enzovoort. Ik ben geen alcoholieker. Maar believe me, het wijntje om al die spanningen door te slikken was erg welkom. 

Zo. Dat was het dan. The big day zit erop. (huilen) En nu dus wachten op film in de zalen. In Nederland is dit op donderdag 3 november 2016, de datum voor België is nog niet bekend. But we keep in touch! 
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo