0

De beginjaren ...

F
News

11
29.03.2014
Geschreven door Dirk Alexander

Mijn beginperiode als fotograaf.

Kat (portret in opdracht voor SISA Antwerpen)
11
Foto © Dirk Alexander

Toen ik fotografie begon te studeren was mijn kat het ideale onderwerp om te oefenen. Leren spelen met analoge camera en leren werken in de donkere kamer. (SISA Antwerpen)

Leeuwen in de Zoo van Antwerpen (portret in opdracht voor SISA Antwerpen)
11
Foto © Dirk Alexander

Ik droomde eigenlijk eerst om voor National Geographic te gaan werken. Dus begon ik te oefenen in de Zoo van Antwerpen. Uren wachten tot het dier iets leuks deed :-) (SISA Antwerpen)

Schaarbeek (in opdracht voor Sint-Lukas Brussel)
11
Foto © Dirk Alexander

De schoolopdracht bij de bovenstaande foto was 'Schaarbeek'. (Sint-Lukas) Ik wou vooral de criminaliteit van Schaarbeek in beeld brengen. Ik trommelde een paar vrienden op en creëerde een aantal misdaadscènes zoals deze 'handtasdief'.

Rombouts (in opdracht voor SISA Antwerpen)
11
Foto © Dirk Alexander

Deze foto was voor bedrijfsreportage. Ik koos koffiebranderij Rombouts als bedrijf. Ik vind het altijd leuk om op plaatsen te komen waar je anders niet komt, fotografie is daar ideaal voor. (SISA Antwerpen)

Backstage bij de musical 'Dracula'
11
Foto © Dirk Alexander
Backstage bij de musical 'Dracula'
11
Foto © Dirk Alexander

Ik weet niet meer juist voor welke schoolopdracht de bovenstaande foto was. Maar ik moest en ik zou backstage shooten had ik mezelf verplicht. Uiteindelijk is het gelukt om backstage te mogen fotograferen bij de musical 'Dracula'. Heel leuke ervaring die eerste backstagemomenten. 

Yoghurt
11
Foto © Dirk Alexander
Vitamince C
11
Foto © Dirk Alexander

Voor één van mijn eindwerken had ik als thema Vitamine C gekozen. Vandaar dit sinaasappelpulpportret. Ook yoghurt belandde wel eens op het gezicht van de modellen, vandaar de tweede foto. 

Eén van mijn eerste editorials
11
Foto © Dirk Alexander
Eén van de eerste editorials
11
Foto © Dirk Alexander

Eén van de allereerste editorials die ik ooit maakte. Deze reeks was vrij werk dat ik deed buiten school. Styling deed Edmund Ooi die toen nog op de Academie van Antwerpen zat. Hij werkte bij Mugler nadien en nu heeft hij net zijn eigen collectie opgestart.

Bij deze foto's wil ik absoluut een paar mensen bedanken. Voor schoolopdrachten moest ik altijd rekenen op de hulp van vrienden/personen die vrijwillig mee wilden werken en helpen. Merci aan Tom Kimpe, Daphne Arnold, Jan Seurinck, Alex Everaert, Ines Janssens en Philippe Hulstaert.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten