0

De Aalto vaas in de bloemetjes

F
Wishlist

6

Waneer een wereldbekend en geliefd designitem als de iconische Aalto vaas 80 kaarsjes uitblaast, moet dat gevierd worden. Iittala zet de vaas alvast eens extra in de bloemetjes!

Als we met zijn allen hals over kop gevallen zijn voor Scandinavisch design, is dat deels te danken aan de Finse architect Alvar Aalto. De Finse designer was een van de drijvende krachten achter het moderne scandinavische design dat opkwam in de jaren '20. Zijn mininimalistische en organische creaties zijn nog steeds verbazingwekkend trendy en passen perfect in een hedendaags interieur.

de-aalto-vaas-in-de-bloemetjes
6
Foto © Iittala

De architect in mij stond dan ook te springen om de Aalto vaas bij Iittala te gaan ontdekken. De vaas werd voor het eerst voorgesteld op de wereldtentoonstelling van 1937 in Parijs en werd dankzij de mysterieuze, organische vorm een internationale sensatie. Sinsdien is ze in verschillende maten en kleuren verschenen. 

de-aalto-vaas-in-de-bloemetjes
6
Foto © Iittala

Danzij een workshop bloemschikken van Baltimore Bloemen, leerde ik de vaas pas echt vanbinnen en vanbuiten kennen. Hoe je met de bloemen de rand moet volgen en kan accentueren, hoe je moet opletten dat je de steeltjes ook netjes ranschikt in het water - want die zie je ook. Beginners als we waren, bleken de resultaten allemaal verschillend. Sommige vazen waren rijkelijk gevuld, anderen slechts met enkele zorgvulldig uitgekozen stengels. Het moet wel een van de kwaliteiten van de Aalto vaas zijn, want op de een of ander manier zag elk stuk er leuk uit. Een perfect designitem dat je kan opvullen met bloemen in de kleuren en vormen die je #moodoftheday weerspiegelen.

de-aalto-vaas-in-de-bloemetjes
6
Foto © Iittala
de-aalto-vaas-in-de-bloemetjes
6
Foto © Iittala

Ondertussen heeft Iittala een hele reeks vaasjes en kommetjes in alle kleuren en maten, geïnspireerd op het Aalto model. Trouwens ook leuk om mooie gerechtjes in te presenteren, zoals de heerlijke triffle van raw chef Julie. Yum!

de-aalto-vaas-in-de-bloemetjes
6
Foto © Iittala
19.09.2016
Geschreven door Isabelle LeempoelsWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten