0

Crazy Cat Lady

F
Trends

2
10.02.2013
Geschreven door Amelie Lens

Wat een vreemde week... Ik had opties in Londen en Parijs en elke avond om 18:00 kreeg ik te horen dat het ‘morgen’ toch niet doorgaat.

Ik heb dus amper gewerkt maar dat kwam eigenlijk goed uit want nu had ik tijd om wat bij Sam, mijn familie, vrienden en mijn katten te zijn. (Iedereen die me op Instagram, Facebook of Twitter volgt, zal wel weten hoe graag ik mijn katten zie. Haha: crazy cat lady!)

Ik ben op 1 van mijn ‘last minute vrije dagen’ naar Vilvoorde getrokken en ben bij bijna alle familieleden binnengesprongen. Als ze mij dan vragen hoe het met me gaat, waar ik overal heb gezeten en waarvoor, besef ik pas hoe normaal en vanzelfsprekend dat allemaal geworden is voor mij. Wat ik eigenlijk enorm jammer vind. En als ze er niet achter zouden vragen, zou ik er waarschijnlijk ook niets over zeggen. Ik blijf het gek vinden hoe ik, telkens ik terug ‘thuis’ ben, pas besef dat mijn manier van leven eigenlijk niet zo normaal is.

Het was 17:30, ik nam mijn gsm en zei: “Ze mogen nu wel laten weten of ik straks nog naar parijs moet of niet.” Mijn nicht schrok zich een ongeluk en begreep niet hoe ik zo rustig en stressloos kon blijven zitten en gezellig aan tafel zat terwijl ik nog niet wist waar ik diezelfde avond zou slapen. Ik besef soms niet hoe “abnormaal” mijn leven is en dat maakt het voor mij soms wat moeilijk om erover te schrijven.

Giorgio Armani

Zo ben ik in het vorige artikel bijvoorbeeld vergeten te vertellen hoe slecht mijn casting voor de couture show van Giorgio Armani was. Het was mijn beste vriendin, Rosalie, die me gisteren vertelde dat ze niet begreep waarom ik er vorige keer niets over heb geschreven. Ik heb dus besloten om wat meer te vertellen. Bij deze!

Mijn 1ste casting ging goed. Ik moest de dag nadien teruggaan omdat Giorgio Armani zelf mij wilde zien (=callback).

Ik had de dag van de callback echt enorm veel andere castings en fittings. Hoe hard ik ook puzzelde en oplossingen zocht, ik kon onmogelijk overal op tijd geraken. Ik ging dus 1st naar de castings die al voor 10:00 waren begonnen en om 09:30 was ik in het Théâtre National de Chaillot voor mijn callback voor de couture show van Armani.

Ik was een halfuur te vroeg en er waren al enkele andere meisjes. Het was er echt ijskoud en iedereen zat wat voor zich uit te staren. De casting zou om 10:00 beginnen maar uiteindelijk mocht het 1ste meisje pas om 13:00 naar binnen. Fashionably late…

Ik was super gestresseerd omdat ik sowieso overal te laat zou zijn of er gewoon helemaal niet kon geraken. Toen het eindelijk aan mij was, wist ik niet wat er gebeurde, ze deden me schoenen en een hoedje aan. Ik stond achter een muurtje en had dus geen idee wat er achter dat muurtje zou gebeuren. Mijn schoenen waren nog niet goed dicht en ze duwden me naar binnen “GO”. Ik strompelde/viel eigenlijk wat binnen en toen ik opkeek zag ik Giorgio Armani recht voor me op een stoel zitten. Nog voor ik iets kon zeggen of me kon excuseren voor mijn binnenvallen (letterlijk) zei hij “WALK”. Ik wist dat het al om zeep was. Ik liep zijn richting uit, deed mijn pose en had eigenlijk zin om mijn boek achter te laten en ineens door te lopen van schaamte, aha. Het was verschrikkelijk.

Zoiets is natuurlijk jammer, maar ik vertrek vrijdag naar Milaan en zal dan nog een kans krijgen om het goed te doen. Amélie VS Giorgio, Part Two!

Chanel

Een 2de verhaaltje was mijn casting bij Chanel. Ook daar was ik weer veel te vroeg. Ze konden mij nog niet naar boven laten gaan, dus ik zat beneden aan de ingang op de trap. Ik had maar een paar uur geslapen en zat er al zo lang dat ik bijna 1 was geworden met de trap en de muur. Ik hoorde in de verte achter mij mensen aankomen en ik kon alleen maar denken “neeeee, nu moet ik rechtstaan”. Ik stond recht om de mensen door te laten, het was een redelijk smalle trap. Toen ik opkeek om me te excuseren, keek ik recht in de zonnebril van Karl Lagerfeld himself die heel vriendelijk “Bonjour!” zei.

Jammer dat hij me op deze manier voor de 1ste keer heeft gezien haha. Op zich is dat ook niet echt abnormaal. Ik denk trouwens dat de meeste mensen een totaal verkeerd beeld hebben van een casting. Om jullie even een beeld te schetsen; tientallen meisjes die doorgezakt, languit op de grond liggen met elks hun eigen bezigheden. Apps, boeken of muziek. Niet veel elegants dus. I’m sure Karl will forgive me.

Crazy Cat Lady
2
Foto © Amelie LensWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten