3

Cool girl: Elena Vasilieva

B
News

Elena Vasilieva is het schoolvoorbeeld van een cool girl. Als blogger en designer verbaast ze vriend en vijand met haar on trend kledingstijl.

Blogger Elena Vasilieva neemt het leven zoals het komt. Ze fotografeert en schrijft voor haar blog en grijpt met beide handen alle kansen die ze in het leven tegenkomt: 

“Ik leef in the moment. Geen to do-lijsten of toekomstige plannen. Only positive attitude and kindness towards everyone around.”

De grootste tijd van haar jeugd spendeerde ze in haar geboorteland Rusland, maar haar hogere studies Rechten wist ze af te maken in Engeland. Intussen woont ze al een aantal jaar met haar gezinnetje in Leuven. Hoewel ze dus perfect als advocate aan de slag zou kunnen, is het haar liefde voor mode die de bovenhand nam. Ze specialiseerde zich dan ook in het samenstellen van gewaagde en geweldige outfits en het daarbij horende verhaal. 

"Het meeste van mijn tijd als kind bracht ik door in de kunstschool. Je moest me maar pen en papier geven en ik kon urenlang stil zitten en schetsen."

Cool girl: Elena Vasilieva
3
Foto © Elena Vasilieva

"Ik zei altijd tegen mijn ouders dat ik later designer wilde worden."

Elena is een vrouw van haar woord, dat staat vast. Ze lanceerde in hartje Brussel een label, VASILIEVA, dat op korte tijd een enorm succes werd. Ze creëerde evenwel juwelen en accessoires, waardoor elke klant een eigen draai kon geven aan een look. Elena’s doel is om kleding te ontwerpen die tijdloos en sophisticated is. Met haar kleding wil ze vrouwen zich goed en zelfzeker in hun vel te doen voelen.

"The quicker you get dressed, the less time you have to overthink things. The best outfits usually are the simplest ones."

Haar carrière staat momenteel on hold, zodat ze zich optimaal kan focussen op haar gezin. Maar het werkwoord stoppen kent Elena niet. Ze plaatst geregeld unieke fashion content op haar blog en haar Instagram-pagina, is een tool waarop ze zichzelf dagelijks uit en waarmee ze mensen hoopt te inspireren.

De laatste jaren beschouwt Elena mode meer en meer als een kunstvorm. De modeindustrie is zodanig gebaseerd op winst dat een kledingstuk snel zijn waarde verliest. "Begrijp me niet verkeerd, ik koester en apprecieer de creativiteit van designers, maar het hele idee dat mensen seizoensgebonden de trends van de catwalk moeten volgen lijkt me soms te ver gaan. We moeten kleine stappen nemen die voordelige gevolgen hebben. Met massaproductie doen we net het tegenovergestelde."

Cool girl serie: Elena Vasilieva
3
Foto © Elena Vasilieva
"Just wear all of your favorite things at once and this will probably be the most legitimate way to get dressed."

Elena houdt van een duurzame garderobe. In haar blog beschrijft ze haar stijl als minimal and not really, maar af en toe gaat ze de deur uit met een statement item. Vaak draagt ze dan opvallende schoenen of een unieke accessoire. Haar persoonlijke stijl is een combinatie van veel knits, een 501s Levi's jeans, comfy sneakers en een stijlvolle mantel die de hele look afmaakt.

We are looking forward hearing and seeing more from you, Elena! 

WEARING

  • Broekpak: Amber Vandecautere
  • Oorbellen: H&M
  • Schoenen: Alexander Wang
17.12.2016
Geschreven door Madina Yandiev



Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest
Last items

Belmodo Beach Bag with tassels


Shop now
Wedstrijden
Agenda



Win een Atelier Box van Atelier Veritas

Deelnemen

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

Ontdek meer

Guest editor

Tine en Fien Prophete

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een Atelier Box van Atelier Veritas

Deelnemen
Agenda

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo