0

Contouring the lips

B
Make-up

8

Lip contouring is volledig in. In een aantal stappen leggen we je uit hoe je zelf aan de slag kan om er absolutely fabulous uit te zien.

Na de hetze rond Kylie Jenners' full lips – is er nu wel of niet plastische chirurgie aan te pas gekomen – gingen we zelf eens op zoek naar de beste tips voor lip contouring.

Niet Kim Kardashian, maar wel Marilyn Monroe was de echte pioneer wanneer het aankomt op lip contouring. Marilyn gebruikte de techniek om haar famous red pout te creëren.

Ze gebruikte verschillende tinten lippenstift en lipgloss om dimensie te creëren in haar lippen. Het resultaat is super sexy, reden waarom haar rode lippen tot op vandaag nog steeds in vele huiskamers hangen.

Lipcontouring
8
Foto © Pinterest

In slechts een vijftal stappen kan je jezelf de Marilyn-look aanmeten. It's that simple.

#1: Omlijn je lippen

Nadat je je lippen hebt gescrubd, teken je met je donkerste potlood een lijn op de rand je lippen. Je kan hierbij zelf de vorm kiezen, en bijvoorbeeld iets over de rand van je natuurlijke lippen gaan, als je een Kylie Jenner-look wil.

Als je voor een donkere kleur kiest voor de contouring, geef je diepte aan je lippen.

Lip contouring
8
Foto © Marieclaire

#2: Creëer een basis

Gebruik een baksteenrode kleur om je lippen op te vullen met een potlood. Let hierbij vooral op de hoeken van je mond en gebruik korte strepen om van de hoeken naar het midden van je lippen te gaan.

Lip contouring
8
Foto © Marieclaire

#3: Blend de kleuren

Neem nu de lichtste kleur rood en vul je lippen op. Begin in het midden van je lippen en ook hier doe je dit aan de hand van korte vegen waarmee je de kleuren mengt. Ga hierbij niet te dicht bij de rand van je lippen, anders verlies je de dimensie en diepte die je met de donkere omranding hebt gecreëerd.

Lip contouring
8
Foto © Marieclaire

#4: Highlight

Voor het highlighten gebruik je een borstel of je vingertop. Breng een crèmekleurige hightlighter aan op het midden van je lippen. Dit zorgt ervoor dat je lippen voller lijken en brengt de aandacht naar het midden van je mond. 

Lip contouring
8
Foto © Marieclaire

#5: Moisturize

Gebruik een roze lippenbalsem om glans te geven aan je lippen. Gebruik hierbij een lippenbalsem in plaats van een lipgloss. Een balsem zorgt ervoor dat je lippen gezond en gehydrateerd blijven.

Lip contouring
8
Foto © Marieclaire

Et voila, finite! Je bent nu helemaal klaar voor een avondje uit. Enjoy!

Lip contouring
8
Foto © Marieclaire
09.10.2015
Geschreven door Griet DemuynckWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten