0

Confessions of a cheese addict

F
News

5
04.08.2014
Geschreven door SUPERVET - Eline Gijselings

Voor mijn 1ste post als guest editor had ik jullie graag aan de bedenker van de blog voorgesteld: mijn wederhelft en foodguru Ruud Govers!

En waar anders dan op de Neighbourfood Market in het prachtige Amsterdam. Het walhalla voor alles wat met gezonde voeding te maken heeft. 

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Mensen kijken zelden naar hun eetgewoonten en als ze hier al mee bezig zijn dan volgen ze de richtlijnen van 1 of ander hip dieet (dat gegarandeerd niet werkt), of kijken ze naar de klassieke voedingspiramide (die zwaar achterhaald is). Met deze blog wilde ik een gids zijn in het oerwoud dat ‘voedselvoorlichting’ heet. Licht en informeel waar mogelijk, wetenschappelijk waar nodig. 

Wat is Supervet nu eigenlijk?

Goede vetten zijn supervet (knipoog!) en mogen voor mij eindelijk uit het verdomhoekje komen. Ik vertrek daarom vanuit de filosofie dat een voedingspatroon zonder granen, zonder suiker en met veel gezonde vetten een enorme berg voordelen met zich meebrengt. Zo dragen ze bij aan enorme verbeteringen van de cognitieve functies, verbeteren ze concentratie en geheugen, en ook lichamelijk zal een dergelijke overstap tal van wenselijke gevolgen hebben. Supervet geeft je het waarom, het hoe en het waarvoor, waarbij alles gebaseerd is op onderzoek en medische literatuur, maar altijd gestuurd vanuit menselijke wensen en ervaringen

Confessions of a cheese addict
5
Foto © Eline Gijselings

Wat wil je bereiken met de blog?

Mijn droom voor Supervet is dat het drempelverlagend werkt. Ik wil dat mensen zien dat hun situatie niet zo verschillend is van de mijne. Ik snap dat je soms gewoon ‘goesting’ kan hebben in een boterham of helemaal geen ‘goesting’ in gezond eten. Voel je daarover zeker niet schuldig, geniet ervan, maar maak een bewuste keuze! Werken aan je gezondheid is niet moeilijk, smaakt niet slechter, kost niet meer tijd en ook zeker niet meer geld. Dàt wil ik overbrengen. En als ik ervoor kan zorgen dat mensen eens wat vaker de achterkant van al die supermarktpotjes en pakjes bekijken, dan ben ik al heel tevreden!

Confessions of a cheese addict
5
Foto © Eline Gijselings

Wat is je favoriete post?

Mijn allereerste recept: de graanvrije pizza. Deze post biedt een weerwoord op de grootste angst van mensen, wanneer het gaat over “anders” eten. Tegelijkertijd heb ik op deze post ook het meeste respons gekregen. Ik ontvang geregeld lange mails van moeders die eindelijk pizza kunnen maken voor hun kind dat gluten-intolerantie heeft. Dan weet je pas waar je het echt voor doet!

Confessions of a cheese addict
5
Foto © Eline Gijselings

Welk type posts heeft het meest succes? 

Theorie is leuk, maar enkel de theorie is niet genoeg. De recepten zijn vernieuwend, verrassend en eenvoudig zelf te bereiden. Ze bieden een niet alledaags antwoord op de vraag: “wat eten we vandaag”.  Vandaar dat we ook gekozen hebben voor het aanbieden van gezonde weekmenu’s, inclusief boodschappenlijst!   

Heb je een life-saving tip voor de Belmodo-lezers? 

Get your head in the game! Wees steeds bewust van wat je eet. 

Confessions of a cheese addict
5
Foto © Eline GijselingsWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten