0

Confessions of a basics addict

F
News

6
09.05.2014
Geschreven door Stephanie Duval

Ik ben nu bijna 6 jaar hoofdredactrice van een modemagazine, en al langer dan 7 jaar freelance modejournalist, maar als je mijn garderobe zou bekijken, zou je het niet onmiddellijk zeggen.

Er zal niet snel iemand bij mij over de vloer komen voor een 'in the closet' artikel, want hier vallen geen extravagante high heels te bespeuren, en van statement pieces is er ook al geen sprake.

Mijn mama vindt het grappig dat ik nu zo overtuigd ben van de kracht van basics en een 'understated' stijl, want toen ik klein was, wilde ik liefst zoveel mogelijk kleuren dragen en zou ik in een tutu naar school gegaan zijn als ik had gemogen. Ik vond het verschrikkelijk om de saaie kleuren die zij voor mij uitzocht te dragen ... Nu moet je al zoeken om iets anders dan donkerblauw, grijs, wit en zwart tegen te komen in mijn kast. Mama's hebben altijd gelijk.

Ik maak er wel een sport van om op zoek te gaan naar basics die toch iets extra hebben: een mooi detail of een perfecte snit. Anders zie je er al snel elke dag hetzelfde uit in een T-shirt en een jeans. En al hou ik het liefst bij neutrale kleuren, toch zal je mij niet zo gauw in een 'all black' outfit spotten - dat vind ik dan weer te somber. Deze zomer laat ik mij graag verleiden door alle tinten indigo in combinatie met het mooie nude en blush dat nog steeds alomtegenwoordig is.

Enkele van mijn favoriete items uit de zomercollecties van mijn lievelingsmerken ...

Confessions of a basics addict
6
Foto © Stéphanie Duval

1. T-shirt met print en open rug van Helmut Lang

2. Nude schoudertas van Comptoir des Cotonniers.

3. Zilveren sandalen van Sam Edelman bij Monar.

4. Lichtroze short van J.Brand.

5. Denim jurk met palmboomprint van Maison Scotch.

Gelukkig leer ik dankzij mijn job constant nieuwe merken kennen, en doe ik elk seizoen tijdens mijn bezoek aan de modebeurzen in Amsterdam, Berlijn en Kopenhagen ontzettend veel inspiratie op. Het is ook heel leuk om de designers of oprichters achter merken te leren kennen: de manier waarop zij over hun designs vertellen, doet meteen zin krijgen om te shoppen. Gelukkig kan er op zo'n beurzen niets gekocht worden, anders was ik al lang failliet.

Enkele van mijn favoriete modewinkels ...

Confessions of a basics addict
6
Foto © Stéphanie Duval

Al sinds ik 15 was, is Francis Ferent 1 van mijn favoriete winkels in België. Ik ging vroeger elke zomer naar Knokke met mijn ouders, en spaarde mijn zuurverdiende centen van mijn vakantiejobs op om daar iets echt moois te kunnen kopen. Nu werk ik samen met de winkel op mijn blog, en dat is - met hun fantastische mix van Europese en Amerikaanse merken - echt a dream come true.

Confessions of a basics addict
6
Foto © Stéphanie Duval
Confessions of a basics addict
6
Foto © Stéphanie Duval

Verschillende mensen vertelden me tegelijk over Jade toen de winkel open ging in Hasselt een tijd geleden. Ze waren er allemaal van overtuigd dat ik helemaal weg zou zijn van het concept en de merken. Ik moet toegeven dat ik voorlopig nog niet in het verre Hasselt geraakt ben, maar ik volg eigenares Hanne op de voet via Instagram en ben fan van alles wat ze doet. Ik moet er dringend eens werk van maken om langs te gaan, maar ik denk dat ik dan beter mijn kredietkaart in aanslag houd.

Confessions of a basics addict
6
Foto © Stéphanie Duval

In Amsterdam kan ik niet zonder een bezoek aan Tenue de Nîmes - nog zo'n winkel waar ik mijn esthetiek en visie terugvind tot in de kleinste details. Van de koffie die ze er serveren tot het subtiele kleurenpalet van hun selectie ... Als ik kon, verhuisde ik naar die winkel.

Enkele merken die ik onlangs leerde kennen en waar ik erg enthousiast over ben ...

De mannen achter modelabel Semis kon ik interviewen voor Pure magazine. Ze wonen en werken in Marseille, en laten hun kleding produceren in Portugal, in dezelfde fabriek die ook grote namen uit de modewereld bedient. Ik kan me helemaal vinden in de speelse maar toch casual esthethiek van het merk.

Opportuno komt dan weer uit Amsterdam, waar de laatste tijd wel meer nieuwe merken uit de grond schieten. De collectie voor deze zomer is supervrouwelijk en gebruikt veel kasjmier - mijn favoriete materiaal.

Atea kwam ik voor het 1st online tegen, en ik was er meteen zo enthousiast over, dat ik er meteen ook over blogde. De stuks zijn op zich allemaal echt heel basic, maar het is vooral de styling die me zo aansprak. Ik streef ernaar om altijd die mix van vrouwelijkheid en minimalisme te bereiken.




Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten