0

Complimentendag: you're gorgeous

B
Make-up

7

Complimentendag, de dag waarop we mogen stilstaan bij de pluspunten van mensen uit onze omgeving en er met de complimentjes gegooid mag worden.

Vandaag, dinsdag 1 maart 2016, is het weer zover. Complimenten geven is leuk, maar krijgen is nog leuker, toch? Je kan misschien een extra aantal complimentjes ontvangen door de juiste make-up te gebruiken die bij jou past. Door make-up is het niet de bedoeling dat je jezelf omtovert maar het beste van jezelf in de verf zet. Het is belangrijk dat je hierbij je eigen gezicht goed analyseert zodat je weet waarop je accenten moet gaan leggen.

EGALE HUID

De basis van een frisse blik is een egale huid. Een dagelijks reinigen in combinatie met de juiste dag- en nachtcrème voor jouw huidtype kan al wonderen doen. Maar ook de soort foundation die je kiest is zeer belangrijk. Voor een natuurlijke look kan je bijvoorbeeld kiezen voor een voor een foundation op waterbasis van M.A.C die aanvoelt als een 2e huid en de huid subtiel egaal maakt.

Complimentendag: you're gorgeous
7
Foto © Anabelle Fleur
Complimentendag: you're gorgeous
7
Foto © Top Inspired
Complimentendag: you're gorgeous
7
Foto © Joyce Van Dam

WALLEN

Om een frisse blik te creëren kan je best beginnen met het wegwerken van je wallen. Hiervoor kan je gebruik maken van een concealer in een tint lichten dat je eigen huidskleur om het geheel op te helderen. Ook met enkele schijfjes komkommer op je ogen kan je aan de slag.

CONTOURING

Dagelijks je gezicht volleding shapen is misschien overbodig. Maar op complimentendag mag het al wat meer zijn, toch? Voor het shapen van je gezicht is het belangrijk dat je de vormen van je gezicht goed analyseert zodat je weet wat je moet accentueren en wat net niet. Op YouTube zijn er talloze 'how to shape'-filmpjes terug te vinden maar ook onze Belmodo Blogger Nanja Massy geeft hierover graag de tips & tricks!

LIPPEN

Als jij beschikt over een stel fantastische lippen zoals die van Kylie Jenner, zet die dan zeker in de kijker. Kies je voor een fel rode lippenstift of een donkere kleur, hou dan je ogen basic door enkel wat van je favoriete mascara te gebruiken. Hierdoor ligt het accent volledig op je lippen en wordt het niet too much. Als je voor een nude lippenstift kiest, kunnen je ogen feller opgemaakt worden door eventueel gebruik te maken van een eyeliner, maar voor een dagdagelijkse make-up look is dit zeker niet noodzakelijk.  

Complimentendag: you're gorgeous
7
Foto © Dena Huys
Complimentendag: you're gorgeous
7
Foto © Franz Walderdorff
Complimentendag: you're gorgeous
7
Foto © Anabelle Fleur

OGEN

Heb jij fantastisch lange wimpers waardoor mascara overbodig is? Well, lucky you want dan heb je niet meer nodig dan een mascara om je ogen te laten shinen. Hoor jij niet bij deze gelukkigen maar je wil je ogen wel extra laten opvallen? Niet gevreesd. Dan kan je gaan voor een donkere eyeliner die je subtiel kan aanbrengen boven je oogrand waardoor je ogen optisch groter lijken. Als het wat meer mag zijn kan je kiezen voor verleidelijke smokey eyes à la Nanja

Klaar voor een rondje opmaken in de badkamer en daarna complimentjes ontvangen? Let's go! 

01.03.2016
Geschreven door Laura HeylenWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten