0

Collab to watch: Baloji x Komono

F
News

8

Als talentvolle Belgen de handen in elkaar slaan, dan weten we dat er iets moois te gebeuren staat.

Als talentvolle Belgen de handen in elkaar slaan, dan weten we dat er iets moois te gebeuren staat. Een samenwerking tussen modelabel Komono en artiest Baloji: sowieso nu al een match made in heaven. Benieuwd waarover het gaat? Wij lichten hier al een tipje van de sluier op. Hoeft het Belgische label Komono nog een introductie? Al een aantal jaren is het label big business in de modewereld. De horloges en zonnebrillen getuigen van kwalitatief vakmanschap. Eenvoudig, handig en elegant: Belgische fashion op zijn best. De samenwerkingen van Komono met artiesten is altijd iets om naar uit te kijken.

Komono

Collab to watch: Baloji x Komono
8
Foto © Komono

Zo was er de exclusieve horlogelijn met visueel artiest Andy Rementer, die onder meer te koop was in de hippe Parijse concept store Colette.

Collab to watch: Baloji x Komono
8
Foto © Komono

Komono herinterpreteerde ook het werk van neo-expressionistisch kunstenaar Jean-Michel Basquiat via een reeks kunstzinnige horloges.

Baloji

Collab to watch: Baloji x Komono
8
Foto © Rede Angola

De nieuwste samenwerking is die met de Belgisch-Congolese zanger Baloji. Zijn zangcarrière begon hij in de Franse rapgroep Starflam. De wegen scheidden in 2004 en voor Baloji was het tijd voor iets nieuws. Zijn eerste soloalbum, Hotel Impala, gaat over zijn ingewikkelde roots – geboren in Lubumbashi, Congo maar verhuist naar Wallonië, heeft zijn moeder amper 3 jaar gekend – en werd een spiritueel album: het verhaal van een jonge dertiger op zoek naar zijn eigen identiteit. Het Internationaal bekende lifestylemagazine Nowness toonde in première op woensdag 2 september 2015 de video van “Capture”, 1 van de nummers van Baloji op zijn nieuwe plaat “64 bits and Malachite”.

"Capture" is een samenwerking tussen Baloji en artiesten Petite Noir en Muanza. De video werd door Baloji zelf geregisseerd en gedraaid door de Belgische cameraman Maximiliaan Dierickx in Congo. Samen met de EP "64 bits and Malachite" verschijnt in oktober ook een collectie Komono-zonnebrillen gecreëerd door Baloji. 

Collectie Komono x Baloji

De collectie van Baloji voor Komono bestaat uit hippe zonnebrillen die zowel verwijzen naar huidige trends als Afrikaanse invloeden in zich hebben, zoals een belangrijke verwijzing naar het koloniaal verleden. De brillen hebben een opvallend montuur en bestaan uit malachiet, afgewerkt met goud

Collab to watch: Baloji x Komono
8
Foto © Komono
Collab to watch: Baloji x Komono
8
Foto © Komono
Collab to watch: Baloji x Komono
8
Foto © Komono
Collab to watch: Baloji x Komono
8
Foto © Komono

De collectie is vanaf nu verkrijgbaar online op komono.com en vanaf midden september ook in geselecteerde winkels

04.09.2015
Geschreven door Hélène MaesWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten