0

Christian Wijnants stelt DIY-designerjurk voor

F
News

3

Het MoMu in Antwerpen pakt uit met een inspirerende expo van kunstenaar Rik Wouters. Christian Wijnants ontwierp voor de gelegenheid een DIY-designerjurk.

Met deze expo wil het MoMu Antwerpen een ode brengen aan de schilder die exact 100 jaar geleden overleed. De huiselijke taferelen die hij schilderde, benadrukten de liefde die hij had voor zijn vrouw. De expo brengt werk van Rik Wouters uit de KMSKA-collectie samen met het werk van hedendaagse modeontwerpers

Het uitgangspunt van de expo wordt uitgelicht in het werk van een tiental Belgische designers met onder meer Christian Wijnants, Ann Demeulemeester en Dries Van Noten. Christian Wijnants kreeg de opdracht om voor de gelegenheid een jurk te ontwerpen.

Christian Wijnants stelt DIY-designerjurk voor
3
Foto © Momu Antwerpen

Met het ontwerp ‘de Nel jurk’ voor La Maison Victor en het ModeMuseum Antwerpen wil Christian Wijnants een ode brengen aan Rik Wouters zijn vrouw en muse Nel. Zijn grote liefde staat in een rood-wit gestreepte jurk afgebeeld op het schilderij ‘Rode Gordijnen’ uit 1913, en Wouters liet zich hier dan ook door inspireren.

Christian Wijnants stelt DIY-designerjurk voor
3
Foto © Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Het resultaat is een katoenen A-lijn jurk die zijn fascinatie voor grafische en lineaire elementen naar voren brengt. Dankzij La Maison Victor en Editex kun je dit ontwerp zelf maken in de bijhorende exclusieve stof!

Het DIY-pakket is verkrijgbaar aan de balie van het museum of via de website van La Maison Victor aan € 68,70.

De expo loopt van zaterdag 17 september 2016 tot zondag 26 februari 2017.

19.09.2016
Geschreven door Anaïs LybaertWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten