0

Checklist bij het kopen van je trouwjurk

F
News

6

Heb jij een trouwfeest in het vizier als bruid maar heb je de perfecte jurk nog niet gevonden? Met deze tips wordt het misschien net iets makkelijker!

#1 Het juiste gezelschap

Een trouwkleed kopen, doe je waarschijnlijk niet alleen. Het is leuk om samen met bijvoorbeeld je mama, je zus of je vriendinnen op zoek te gaan naar het perfecte trouwkleed. Maar, wees wel een beetje selectief in de mensen die je meeneemt. Het kiezen van je kleed gaat namelijk gemakkelijker als je mensen kiest die min of meer dezelfde kledingstijl en –smaak hebben.

Checklist bij het kopen van je trouwjurk
6
Foto © JPC
Checklist bij het kopen van je trouwjurk
6
Foto © JPC

#2 Neutraal ondergoed

Om je trouwkleed comfortabel en gemakkelijk te passen is het een goede keuze om neutraal ondergoed aan te trekken. Kies daarom voor een onderbroek zonder naden en een bh waar je de bandjes vanaf kan halen als je een strapless kleed wilt passen.

#3 Goed voorbereid

Als je op voorhand weet wat voor kleed je wil, is het altijd gemakkelijk om enkele inspiratiefoto’s mee te nemen naar de winkel. Zo kan je onmiddellijk aangeven aan de verkoper in welke stijl je een kleed zoekt. Natuurlijk kan je bij je bezoek zelf ook enkele totaal andere stijlen uitproberen en misschien kom je hier wel mee buiten!

Checklist bij het kopen van je trouwjurk
6
Foto © JPC

#4 De juiste verkooppunten

Als de mogelijkheid er is, kan je kiezen om langs te gaan bij het merk zelf om verschillende modellen te passen in plaats van bij een verkooppunt langsgaan. Hier krijg je optimale service en hebben ze de grootste kennis over de trouwkledij. Dit gaat natuurlijk enkel als je op voorhand al weet welk merk bij jou past.

Heb je geen voorkeur voor het merk van je kleed? Dan kan je perfect naar een verkooppunt gaan waar ze verschillende merken hebben en zo alles uitproberen. Een tip is om een verkooppunt te kiezen waar bijvoorbeeld al vriendinnen naartoe geweest zijn zodat je weet dat de service en het aanbod bij jou passen.

#5 Perfecte pasvorm

Kies best voor een kleed dat als gegoten zit op jouw lichaam. Je kan natuurlijk altijd kleine aanpassingen laten doen maar eens je begint aan te passen, kan je bezig blijven waardoor je misschien uiteindelijk een totaal ander kleed hebt. Dit bespaart je trouwens tijd én geld! 

Checklist bij het kopen van je trouwjurk
6
Foto © Elizabeth Messina
Checklist bij het kopen van je trouwjurk
6
Foto © Martina Liana

#6 Voel je goed

Hoe cliché het ook mag klinken, het is heel belangrijk dat je je goed voelt in het kleed. Je moet direct het gevoel hebben alsof je droom écht is uitgekomen!

Good luck met je zoektocht en geniet van je trouwdag! 

27.04.2016
Geschreven door Laura HeylenWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten