16

Chanel & Valentino op Paris Fashion Week

F
News

Op de voorlaatste dag van PFW zagen we ontzettend veel moois de revue passeren. Chanel en Valentino staken er, zoals gewoonlijk, met kop en schouders bovenuit.

Het was alweer een heugelijke dag op Paris Fashion Week. De grote modehuizen Chanel en Valentino stelde hun FW16-collectie voor en naar gewoonte was het een prachtig spektakel.

Naast de trends voor FW16 kwamen we ook te weten dat Willow Smith de nieuwe ambassadrice wordt voor Chanel. Geen onlogische keuze aangezien het al sinds 2013 duidelijk is dat Willow grote fan is van het modehuis, en ook Karl's hart werd door haar gestolen toen hij haar in 2014 voor z'n lens kreeg. Hij shootte haar voor het Amerikaanse V Magazine en sindsdien zijn de 2 dikke vriendjes. Jaden Smith, Willow's oudere broer, werd voor Louis Vuitton gecast en nu is zijn knappe zusje dus bij Chanel te vinden. De Smiths zijn stilaan de modewereld aan het veroveren and we love it!

Willow Smith & Karl Lagerfeld
16
Foto © Chanel

Chanel

De Franse hoofdstad is natuurlijk een thuismatch voor hét Parijse merk bij uitstek, Chanel. Ze mochten de dag openen en dat deden ze, comme d'habitude, met een knaller van een show. 

Om 10:30 gingen de deuren open en mocht iedereen z'n plaatsje innemen in een met licht overgoten maar, voor Karl's doen, sobere setting. Na het Chanel Café, Chanel Casino, de Chanel Airport en de Chanel Supermarket was het deze keer beduidend minder bombastisch. Misschien heeft de heer Lagerfeld geen zin meer om exponentiële concepten te verzinnen en wil hij zich liever focussen op de collectie zelf?

Mocht dit het geval zijn, is het ons meteen ook duidelijk dat dit een goed idee was. Pas op, niet dat vorige collecties met breathtaking decors minder waren, integendeel, maar het was een breath of fresh air. Minimalisme is het nieuwe zwart, of zo iets.

Chanel
16
Foto © Chanel

De show begon met een model volledig in bright pink. In het oog springen deed deze look zeker en de toon was meteen gezet. Karl ziet ons duidelijk graag in een overvloed aan kleuren rondlopen, ongeacht het seizoen. Er werd gespeeld met roze en blauw die me deden denken aan een snoepwinkel. Afgewisseld met hier en daar een goede dosis jeans en een overload aan de bekende Chanelparels.

Waar we ook niet naast konden kijken was het gebruik van print. Ruitjes, zigzag, tartan, bloemen en zelfs katten ... Voor wie denkt dat dit misschien een overkill aan print betekent, think again. Lagerfeld toonde ons weer met gemak waarom hij heer en meester is in het ontwerpen van collecties die de perfecte balans bewandelen tussen hedendaags en tijdloos. Ook de make-up stond volledig in teken van print trouwens!

Chanel
16
Foto © Vogue
Chanel
16
Foto © Vogue
Chanel
16
Foto © Vogue
Chanel
16
Foto © Vogue

Naast de verfrissende splash of colour en het gespeel met prints bleef Herr Lagerfeld ook trouw aan het zwart en wit waar Chanel bekend om staat, denk maar aan de legendarische two-toned pumps.

Toch was enkel het kleurenpalet eenvoudig. De silhouetten werden gedomineerd door ruches en strikken wat ons misschien eerder deed denken aan de Victorian Age dan aan het moderne 2016. Maar nogmaals, Karl weet de balans ancient en modern perfect te bewaren.

Ik was voornamelijk grote fan van de hoedjes en de quirky tasjes. Ook de eenvoudige oversized ensembles in klassiek zwart of donkerrood met elegante witte bies en de lichtbruine coats hebben m'n hart gestolen. Well done Karl, well done

Chanel
16
Foto © Vogue

Valentino

It was all a dream. Da's wat er in m'n hoofd bleef rondspoken na het zien van de gehele Valentino FW2016-collectie. Ik vond Rochas al ontzettend zacht, maar Valentino gaat toch met de kroon lopen. Ook hier zat de flow er goed in, de jurken zweefden werkelijk over de catwalk en waren elegant en o zo klassevol.

De collectie begon donkerder dan de nacht. De eerste 14 silhouetten zagen weinig andere kleuren dan zwart, met een hier en daar een ministreepje klassiek wit. De prachtige items waren ondanks gebrek aan kleur toch ontzettend rijk aan impact. Spelen met snit, structuur en stof zorgde er voor dat de stuks meteen indruk maakten en mij naar adem deden happen. Als liefhebber van minimalisme kan je je inbeelden dat deze ensembles perfect in m'n garderobe zouden passen. Nu de goed gevulde bankrekening nog!

Valentino
16
Foto © Vogue
Valentino
16
Foto © Vogue
Valentino
16
Foto © Vogue

Na al het zwart kwamen eerst de nude-tinten de catwalk op. Zo getemperd het kleurenpalet, zo overdadig mooi waren de silhouetten. Hier en daar een elegante print en een lichte pasteltint deed ontzettend bohemian aan en is perfect voor een schitterende Indian summer

Opvallend was de patent leather coat in bloedrood; als statement piece kan deze zeker tellen en de combinatie met de hippie-achtige jurken zorgt voor een moderne, volwassen outfit. Absolutely beautiful.

Valentino
16
Foto © Vogue
Valentino
16
Foto © Vogue
Valentino
16
Foto © Vogue
Valentino
16
Foto © Vogue
Valentino
16
Foto © Vogue

Het is duidelijk dat het creatieve duo achter Valentino, Maria Grazia Chiuri en Pierpaolo Piccioli, ons het liefst in jurken en rokken zien rondlopen tijdens FW2016. We zagen amper 2 broeken op de runway verschijnen, alle andere silhouetten waren enkelreikend of halverwege de kuit. Dit zorgt uiteraard voor een ontzettend elegante look en feel waar romantische zieltjes zich meteen in thuis voelen. Toch is de collectie niet alleen voor de hopelessly romantics, de collectie is immers zodanig opgebouwd dat hij een perfect samenspel is van volwassen en jong, stoer met een dosis zoet en de tweestrijd tussen good vs. bad.

Ik zei het al eerder, de rivaliteit tussen braaf en stout is iets wat mode altijd inspireert en deze Fashion Weeks was het overduidelijk dat de 2 tegen elkaar worden uitgespeeld. Valentino is blijkbaar van het principe dat de 2 gewoon samen gaan en perfect naast elkaar kunnen lopen. Daar is hun FW2016-collectie het beste voorbeeld van. 
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo