0

Champagne à la campagne

F
News

8

Maandagmorgen 7u en mijn wekker gaat af. Ik wil er helemaal nog niet uit, maar de 2 dagen die komen, zullen fantastisch worden.

Maandagmorgen 7u en mijn wekker gaat af. Ik wil er helemaal nog niet uit, maar de 2 dagen die komen, zullen fantastisch worden. Snel een ontbijt nemen en dan in de auto springen richting Reims. Na 3 uur autostrade en een broodje bij Paul, komen we aan in het pittoreske stadje van champagne. Ik was hier ooit al wel eens geweest, maar het was fijn om terug te zijn en alles op te nemen door de ogen van, nu ja, een volwassen lady

Een halfuurtje opfrissen in het nette Holiday Inn hotel en dan op stap. Een ritje in een gele en pastelblauwe Citroën 2CV maken doorheen de oude binnenstad en de wijngaarden, was hemels. Het gevoel hebben dat je ergens heel ver van huis bent en kan genieten van de kleinste dingen in het leven. De veringen van het geitje, bobbelden ons door de wijnranken, waar binnen enkele maanden de druiven zullen geplukt worden en verwerkt worden tot glaasjes schuimende wijn

Champagne à la campagne
8
Foto © Paulien Schellemans

We hielden 3 keer halt en kregen een korte uitleg van onze gids over o.a. de soorten druiven, de samenstelling van de krijtbodem en haar speciale functies,… Een verrijkende tocht met twee aangename chauffeurs, gepassioneerd door hun stad en hun auto’s. 

Champagne à la campagne
8
Foto © Paulien Schellemans

Om 19:00 werden we door een taxi opgehaald. Helemaal uitgedost werden we verwelkomd in Le Jardin, het restaurant van Hotel Les Crayères. Een lekker voorgerecht van zalm met een glaasje Cuvée Brut Piper-Heidsieck. was de start van een culinair verassende avond. Om af te sluiten bezochten we de kathedraal Paroisse Notre-Dame Saint-Jacques de Reims, die tot eind oktober verlicht wordt met kleurrijke, adembenemende motieven. 

Champagne à la campagne
8
Foto © Paulien Schellemans

Dinsdag was het tijd om ook werkelijk het huis Piper-Heidsieck te bezoeken en de proeverij van start te laten gaan. Aankomst bij een architecturaal plaatje, geeft je zin om er te overnachten. 

Champagne à la campagne
8
Foto © Paulien Schellemans

In een aparte zaal staan alle glazen klaar en zijn notitieboekjes zorgvuldig neergelegd. En dan klopt de grote Régis Camus aan. Deze Chef de Cave vergezelde ons en gaf bij elke champagne een uitleg. Hij wist ons van alles bij te leren over de kleurschakeringen, de afdronk, het gebruik van de verschillende druiven,… We kregen de Cuvée Brut sans année, de Vintage Brut 2006, de Millésime 2002 Rare en de Rosé Sauvage  geschonken en genoten van elke sip. Een zeer boeiende voormiddag die smaakte naar meer. 

Champagne à la campagne
8
Foto © Paulien Schellemans

Na het proeven van de verschillende champagnes, volgde er een lunch samen met Monsieur Camus, waarbij elke gang een aangepast glas champagne kreeg.

Champagne à la campagne
8
Foto © Paulien Schellemans
Champagne à la campagne
8
Foto © Paulien Schellemans

De aangename gesprekken met anekdotes en levensverhalen, ik zou er naar kunnen blijven luisteren. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde en na de lunch verlieten we het zonnige Reims en keerden we terug naar pretty 9000.  Het was een ervaring die ik nooit zal vergeten. 

18.07.2015
Geschreven door Paulien SchellemansWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten