0

Care bra

F
Trends

2
14.10.2011
Geschreven door Marlies Dekkers

Vanaf het begin van mijn loopbaan word ik al gevraagd om beha's te ontwerpen voor vrouwen met een borstamputatie of -reconstructie. Verzoeken als dat bleven echt aan mij knagen. Een paar jaar geleden benaderde ik de Nederlandse chirurg-oncoloog Jean Klinkenbijl. Ik heb hem gevraagd of hij een keer met mij aan tafel kon zitten. Het bleek dat veel van zijn patiënten het over mijn beha's hadden met hem. Samen met Klinkenbijl en een groep (ex-)borstkankerpatiënten hebben we toen een speciale avond georganiseerd.

Tijdens deze avond bleek dat mijn team met de bestaande collectie maar liefst veertien van de vijftien vrouwen kon helpen met hun beha. Niet alleen dit feit was een echte openbaring voor mij. Ook de informatie die Jean Klinkenbijl en de vijftien dames met mij deelden over de stand van zaken omtrent lingerie - en de pasvorm er van - voor (ex-)borstkankerpatiënten in Nederland.

Met al die informatie en kennis die ik die avond kon opdoen plus het feit dat ik 1 van de vijftien vrouwen niet kon helpen, wist ik wat me te doen stond. Het ontwerpen van een prothese beha.

Prothese Beha
2
Foto © Marlies Dekkers

Marlies
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten