0

Bye bye frizzy hair

B
Hair

9

In de herfst en winter worden we in ons Belgenlandje vaak geteisterd door regen en wind, which often leads to frizzy hair.

Hieronder vind je een tiental tips om pluis haar tegen te gaan.

Was je haar niet te veel

Probeer het aantal wassessies te beperken tot maximaal twee maal per week. Twee keer per week je haar wassen, klinkt weinig, I know, maar net door vaak je haren te wassen, zal het sneller vettig worden. Bovendien temmen de natuurlijke oliën in het haar de pluis vanzelf, blijf dus zoveel mogelijk weg van shampoo en let nature take its course!

Kies ook altijd voor een shampoo die bij jouw haartype past.

Als je maar twee keer per week je haar wast, kan je je coupe wel even opfrissen met droogshampoo. Hierdoor ziet je haardos er minder vettig uit en krijg je meer volume in je haar.

Kam je haar niet te veel en niet te ruw

Geloof het of niet maar je haar kammen beschadigt je haar. Doe dit dus niet te veel en kam je haar ook alleen als het droog is.

Heb je echt last van knopen in je haar, dan kan je opteren voor een antiklitspray.

Gebruik conditioner

Gebruik voor droog en pluizig haar haarmaskers of diepvoedende conditioners. Laat het een paar minuten in je haar inwerken en spoel het daarna grondig.

Kies voor een conditioner aangepast aan jouw hairtype.

Vervang je gewone handdoek door een microfiber handdoek

Gebruik na het wassen een microfiber handdoek om je haren te drogen. Dit is veel beter dan een gewone, ruwe handdoek. Wrijf ook niet met je handdoek, maar dep je haar droog. Wanneer je een microfiber handdoek gebruikt, is je haar bovendien sneller droog, omdat het super absorberend is. 

Hittebeschermende producten zijn een must!

Zeker wanneer je een stijltang of krultang gebruikt. Een heat protectant spray a.k.a. een hittebeschermend product is geen overbodige luxe, especially wanneer je haar pluisgevoelig is. 

Je vindt heat protection sprays en lotions bij de drogisterij of de parfumerie.

Mensen met golvend of krullend haar dat pluist, kunnen best af en toe hun haar eens zelf krullen. This might sound weird, maar door de warmte van de krultang wordt het haar gladder en dus minder pluizig. Uiteraard gebruik je dan ook een beschermend product.

Bye Bye Frizzy Hair
9
Foto © L'Oréal paris
Bye Bye Frizzy Hair
9
Foto © Kruidvat

Beperk het föhnen

Een haardroger is sowieso bad for your hair. Laat je haar dus zoveel mogelijk op natuurlijke wijze drogen.

Pluizend haar droog je best met een föhn met ionentechnologie. Door ionen wordt je haar zacht en glad. Föhn je haar altijd met je haar mee naar beneden om het zo weinig mogelijk frizzy te maken. Hou je haardroger op voldoende afstand en zet deze niet te warm.

Bye Bye Frizzy Hair
9
Foto © Vandenborre
Bye Bye Frizzy Hair
9
Foto © Vandeborre

Siliconen serum

Siliconen leggen een laagje om je haar heen, waardoor het haar glad wordt en de frizziness verdwijnt. Je haar ziet er gegarandeerd minder droog en weerbarstig uit. 

Gebruik hair oil

Verwen je haren af en toe met een oil treatment. Olie maakt het haar sterker en gladder. Je hoeft het alleen in de lengtes en puntjes van je haar aan te brengen. Hair oil kan je kopen in de supermarkt.

Een goedkoper alternatief voor de olie uit de supermarkt is kokosolie in harde vorm. Verwarm het in de microgolfoven en breng gelijkmatig aan over het gehele haar. Doe een handdoek om het haar en laat het 20 minuten inwerken. Was daarna je haar met shampoo en conditioner. 

Bye Bye Frizzy Hair
9
Foto © Ici Paris XL
Bye Bye Frizzy Hair
9
Foto © Ici Paris XL

Vermijd producten die alcohol bevatten

Alcohol droogt het haar uit. Haarproducten zoals mousse en haarspray bevatten vaak een hoog percentage alcohol, which is a no-go. Hoe hoger alcohol in de ingrediëntenlijst staat, hoe slechter. Kijk dus altijd goed voor je haarproducten koopt.

Hairstyles voor pluis haar

Heb je ondanks onze tips toch nog last van een bad hair day? Los dit op door je haar te vlechten of opteer voor een messy bun. Comfy, easy and very stylish!

Bye Bye Frizzy Hair
9
Foto © Hot Beauty Health
Bye Bye Frizzy Hair
9
Foto © Brit
08.10.2015
Geschreven door Griet DemuynckWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten